Αιγύπτια τραγουδίστρια τιμωρήθηκε με φυλάκιση γιατί προσέβαλε τον… Νείλο

Σε φυλάκιση έξι μηνών τιμωρήθηκε ερήμην η αιγύπτια τραγουδίστρια Σερίν Αμπντέλ-Γουαχάμπ γιατί τόλμησε να προσβάλει τον Νείλο και κατ’επέκταση την χώρα της.

Το δικαστήριο την κατηγόρησε ότι διέσπειρε ψευδείς ειδήσεις όταν είχε πει ότι το πόσιμο νερό από τον Νείλο μπορεί να προκαλέσει παρασιτικές ασθένειες.

Το επίμαχο περιστατικό είχε συμβεί το 2016 στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα κατά τη διάρκεια συναυλίας, αναφέρει η Deutsche Welle.

Κάποιος

θεατής συναυλία της είχε ζητήσει να παίξει το τραγούδι της «Εχεις πιει από τον Νείλο;». Η τραγουδίστρια απάντησε «όχι, θα πάθαινες σχιστοσωμίαση. Πιες Evian, είναι καλύτερο».

Το βίντεο από τον διάλογο, όπως συμβαίνει σε αυτές τις περιπτώσεις, έφτασε στα κοινωνικά δίκτυα για να ακολουθήσει μήνυση από δικηγόρο, ο οποίος την κατηγόρησε ότι προσβάλει τη χώρα και βλάπτει τον τουρισμό της Αιγύπτου.

Αν και αργότερα η Αμπντέλ-Γουαχάμπ ζήτησε συγγνώμη, η μήνυση τελικά έφτασε στο δικαστήριο. Η τραγουδίστρια μπορεί ωστόσο να υποβάλει έφεση.

Πάντως, παρά τις δίκες, το πρόβλημα των μολυσματικών ασθενειών στα νερά του Νείλου και ειδικά της σχιστοσωμίασης είναι υπαρκτό, με την κυβέρνηση να δηλώνει ότι έχει σχέδια για την εξέλειψη της πάθησης.

Τον περασμένο Δεκέμβριο, δικαστήριο είχε καταδικάσει μια άλλη ποπ τραγουδίστρια γιατί το βίντεο κλιπ της είχε χαρακτηριστεί σεξουαλικά προκλητικό.

The post Αιγύπτια τραγουδίστρια τιμωρήθηκε με φυλάκιση γιατί προσέβαλε τον… Νείλο appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα