Αγκυρα για έλληνες αξιωματικούς: Η ΕΕ να μην παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη!

Στην απάντησή του για το ανακοινωθέν του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών έκανε ιδιαίτερη αναφορά στο θέμα των δύο ελλήνων στρατιωτικών που κρατούνται για τέταρτη εβδομάδα στις τουρκικές φυλακές, κουνώντας το δάχτυλο στην ΕΕ και καλώντας την να μην παρεμβαίνει στο έργο της τουρκικής Δικαιοσύνης!

Υπενθυμίζεται ότι πέρα από τη σθεναρή καταδίκη των παράνομων ενεργειών της Τουρκίας σε Αιγαίο και Ανατολική Μεσόγειο,

αλλά και την απαίτηση σεβασμού του κυρίαρχου δικαιώματος της Κυπριακής Δημοκρατίας να εξερευνήσει και να εκμεταλλευτεί τις φυσικές πηγές σύμφωνα με το ευρωπαϊκό και το διεθνές Δίκαιο, στο ανακοινωθέν υπήρξε ρητή αναφορά στο θέμα των δύο προφυλακισμένων στρατιωτικών.

Αποδοκιμάζοντας την ευρωπαϊκή στάση έναντι της Τουρκίας, ο εκπρόσωπος του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών αναφέρθηκε στη σαφή δήλωση των ευρωπαίων ηγετών για την απελευθέρωση των δύο αξιωματικών που παραμένουν έγκλειστοι στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Αδριανούπολης, λέγοντας: «Σε αυτό το κείμενο υπάρχει ένα σημείο σχετικά με τους δύο έλληνες στρατιώτες. Αυτοί οι στρατιώτες συνελήφθησαν γιατί εισήλθαν σε απαγορευμένη στρατιωτική περιοχή. Η νομική διαδικασία είναι σε εξέλιξη. Χαίρουν όλων των δικαιωμάτων τους. Περιμένουμε από την ΕΕ την αποφυγή παρεμβατικών ανακοινώσεων στην Δικαιοσύνη».

The post Αγκυρα για έλληνες αξιωματικούς: Η ΕΕ να μην παρεμβαίνει στη Δικαιοσύνη! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα