Tσακαλώτος: Οι φορολογικοί παράδεισοι (και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ) τσακίζουν τη μεσαία τάξη!

Για την εξόντωση της μεσαίας τάξης δεν φταίει τελικά ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά τα… Panama και τα Paradise Papers! Λίγες μόλις ημέρες μετά τη δημόσια ομολογία του ιδίου και του Γιώργου Χουλιαράκη για τη συνειδητή υπερφορολόγηση «όσων έχουν σπίτι και ΙΧ», ο υπουργός Οικονομικών, Ευκλείδης Τσακαλώτος, επιχείρησε να χρησιμοποιήσει το «χαρτί» των φορολογικών παραδείσων (υπό το φως και των πρόσφατων νέων αποκαλύψεων) για να δικαιολογήσει το φορολογικό

«μαστίγωμα» της μεσαίας τάξης από την κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ.

«Oι μεσαίες τάξεις», έσπευσε να ισχυριστεί σε συνέντευξή του στο «αγαπημένο» Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, «πρέπει να γνωρίζουν ότι το γεγονός πως υπάρχει στη χώρα υψηλότερη φορολογία, αλλά λιγότερα νοσοκομεία και σχολεία, είναι αποτέλεσμα του ότι οι κυρίαρχες τάξεις και τα κόμματα που τις υποστηρίζουν έχουν χτίσει ένα σύστημα, όπου οι πλούσιοι έχουν την απόλυτη προστασία από το θεσμικό πλαίσιο, μπορούν νομίμως να εξαιρεθούν από τη φορολογία και λειτουργούν με διαφορετικούς κανόνες από τους υπόλοιπους, όπως αποκαλύφθηκε εκ νέου με τα Paradise Papers»!!

Γι αυτό, προσθέτει, «δεν μπορούν να ευελπιστούν σε καλύτερες ημέρες από τις δυνάμεις που έχτισαν αυτό το σύστημα, αλλά μόνον από τις δυνάμεις που σε ευρωπαϊκό επίπεδο προσπαθούν να το αλλάξουν», δηλαδή τον ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι να καταφέρει να αλλάξει το διαβόητο σύστημα, δεν θα έχει μείνει ούτε ένας εκπρόσωπος της «ταλαίπωρης» μεσαίας τάξης στη χώρα.

Στη συνέντευξή του στο Πρακτορείο, ο υπουργός Οικονομικών αποκαλύπτει επίσης πώς θα κατανεμηθεί φέτος το μέρισμα από την υπέρβαση του πλεονάσματος -ένα ακόμα καύχημα της κυβέρνησης.

Όπως λέει, το κομμάτι για κοινωνικούς σκοπούς θα είναι σαφώς μεγαλύτερο από πέρυσι και θα επηρεάσει πάνω από 1 εκατομμύριο νοικοκυριά με εισοδηματικά και άλλα κριτήρια, όπως για παράδειγμα ο αριθμός των παιδιών. Με αυτόν τον τρόπο, όπως υποστηρίζει, θα αφορά και πολλές ευάλωτες κατηγορίες, όπως συνταξιούχους και ανέργους, «αλλά και κομμάτι της μεσαίας τάξης»! Ναι, αυτής που προσπαθεί με ζήλο να φτωχοποιήσει με την εξαντλητική φορολόγηση ο ίδιος!

Στην ίδια συνέντευξη, ο κ. Τσακαλώτος εκτιμά εξάλλου πως θα υπάρξει συμφωνία σε τεχνικό επίπεδο (staff level agreement) το ταχύτερο δυνατόν και εντός χρονοδιαγράμματος για την γ’ αξιολόγηση και αμέσως μετά την ολοκλήρωσή της θα συγκεκριμενοποιηθούν και τα μεσοπρόθεσμα μέτρα για το χρέος.

Όπως επαναλαμβάνει, η κυβέρνηση κάνει τα πάντα για μια «καθαρή έξοδο» από το Πρόγραμμα, ενώ το «ευχάριστο είναι ότι όλο και περισσότεροι ‘παίκτες’, οι θεσμοί και οι χώρες του Eurogroup, προσανατολίζονται σε μια ευνοϊκή έξοδο της Ελλάδας από το μνημόνιο».

Ευχάριστη προοπτική για έξοδο από το τούνελ της υπερφορολόγησης πάντως δεν φαίνεται να υπάρχει…

The post Tσακαλώτος: Οι φορολογικοί παράδεισοι (και όχι ο ΣΥΡΙΖΑ) τσακίζουν τη μεσαία τάξη! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα