TheSeaNation Conference: Πέντε πρεσβευτές μιλούν για την Ελλάδα και τη ναυτιλία

Για πρώτη φορά σε ναυτιλιακό συνέδριο στην Ελλάδα, πέντε πρεσβευτές κρατών με ισχυρή παρουσία στην παγκόσμια ναυτιλιακή βιομηχανία έρχονται στο TheSeaNation Conference, για να μιλήσουν για την επίδραση της ναυτιλίας τόσο στην παγκόσμια οικονομία, όσο στα κράτη τους, αλλά και για τις διαχρονικές σχέσεις των εθνικών οικονομιών τους με τη ναυτιλία των Ελλήνων.

Ο πρεσβευτής των ΗΠΑ στην Αθήνα

Τζέφρι Πάιατ, η πρεσβευτής του Ηνωμένου Βασιλείου Κέιτ Σμιθ, ο πρεσβευτής της Νορβηγίας John Eugene Gjelstad, ο πρεσβευτής της Ιαπωνίας Yasuhiro Shimizu και ο πρεσβευτής της Κορέας ΑΗΝ Youngjip είναι οι καλεσμένοι του TheSeaNation στο συνέδριο «The Global Impact of Shipping». Αυτό, πραγματοποιείται την Τετάρτη 14 Μαρτίου 2018, στο Ιδρυμα Ευγενίδου, στην Αθήνα.

Τη συζήτηση, την οποία η ελληνική ναυτιλιακή κοινότητα αναμένει με ξεχωριστό ενδιαφέρον, συντονίζει ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ευγενίδου, Λεωνίδας Δημητριάδης – Ευγενίδης.

Εξάλλου, κορυφαίοι έλληνες και ξένοι θεσμικοί παράγοντες της ναυτιλίας καταγράφουν τις προκλήσεις και ανιχνεύουν το μέλλον της βιομηχανίας.

Στην ενότητα αυτή μιλούν ο πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Ενωσης Εφοπλιστικών Ενώσεων Πάνος Λασκαρίδης, ο πρόεδρος της Intertanko Ιωάννης Πλατσιδάκης, ο πρόεδρος της Ενωσης Εφοπλιστών Γερμανίας κάπταιν Alfred Hartmann, ο πρόεδρος της Helmepa Δρ Γιώργος Γράτσος, το μέλος της διοίκησης της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών Δρ Ματθαίος Δ. Λως και ο Εμανουέλ Γκριμάλντι πρόεδρος του Ομίλου Γκριμάλντι (έχει προσκληθεί).

Τις ομιλίες των παραπάνω σχολιάζει ο καθηγητής του Πανεπιστημίου Αιγαίου, Δρ Γιάννης Θεοτοκάς.

Επίσης, με ξεχωριστό ενδιαφέρον αναμένεται και η ομιλία του διεθνούς φήμης Καθηγητή Δρ Αιμίλιου Αυγουλέα, κατόχου της Εδρας Διεθνούς Τραπεζικού Δικαίου και Χρηματοοικονομικών του Πανεπιστημίου του Εδιμβούργου (Εδρα Adam Smith) και μέλους του Συμβουλίου Ευρωπαϊκής Τραπεζικής Αρχής (ΕΤΑ).

Υπενθυμίζεται ότι την κεντρική ομιλία του συνεδρίου θα πραγματοποιήσει ο πρόεδρος της Ενωσης Ελλήνων Εφοπλιστών, Θεόδωρος Ε. Βενιάμης.

The post TheSeaNation Conference: Πέντε πρεσβευτές μιλούν για την Ελλάδα και τη ναυτιλία appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα