O Τραμπ πανηγυρίζει για τις πρώτες 60 ημέρες: «Εκανα όσα υποσχέθηκα»!

Κανείς δεν περίμενε ταπεινότητα από τον Ντόναλντ Τραμπ. Ετσι η δήλωσή του ότι οι πρώτες 60 ημέρες της προεδρίας του ήταν σχεδόν άψογες καθώς τήρησε τις υποσχέσεις που είχε δώσει προεκλογικά, εκπλήσσουν μόνο και μόνο για τη θεμελιώδη αντίφαση – αλλά ούτε και αυτό συνιστά έκπληξη με αυτόν τον άνθρωπο.

Σε μια εμφανή προσπάθεια να στρέψει τη δημόσια συζήτηση μακριά από τα περιστατικά που σημάδεψαν τους πρώτους δύο μήνες της κυβέρνησής του – αποπομπή του Μάικλ Φιλν από τη θέση του συμβούλου Εθνικής Ασφαλείας, tweets για κοριούς από τον

Μπαράκ Ομπάμα κ.ά– ο Τραμπ δήλωσε ενώπιον της Εθνικής Επιτροπής του Ρεπουμπλικανικού Κόμματος ότι έχει καταφέρει στις πρώτες 60 ημέρες της προεδρίας του να τηρήσει τις προεκλογικές του υποσχέσεις.

Κλασικός Τραμπ: διάνθισε τον λόγο του με ανέκδοτα, κορόιδεψε τους επικριτές του και εξέφρασε την αισιοδοξία του ότι η πρόταση για τη μεταρρύθμιση του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης –την κατάργηση του Obamacare– την οποία υποστηρίζει, θα καταφέρει να ψηφιστεί αύριο, Πέμπτη,. από τη Βουλή των Αντιπροσώπων. «Τα πάμε καλά», είπε ο πρόεδρος των ΗΠΑ αναφερόμενος στις προσπάθειές του να πείσει τους βουλευτές να ψηφίσουν το νομοσχέδιο. «Πιστεύω ότι θα έχουμε μερικές μεγάλες εκπλήξεις. Πιστεύω ότι όλα θα πάνε καλά», πρόσθεσε.

H αλήθεια είναι ότι δεν τα πάει καλά. Η δημοτικότητά του βρίσκεται στο 37%, σύμφωνα με δημοσκόπηση του Gallup, το μικρότερο ποσοστό για πρόεδρο στην αρχή της θητείας του. Αλλά δεν τον πολυνοιάζει.

Ο Τραμπ επέμεινε στα θετικά της θητείας του. Είπε ότι έχει κάνει κινήσεις για να ενισχύσει τα σύνορα των ΗΠΑ με το Μεξικό και ότι ανυπομονεί να ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση του φορολογικού συστήματος και να καταλήξει σε μια συμφωνία για τη χρηματοδότηση έργων υποδομής μόλις τροποποιήσει τον νόμο του Ομπάμα για την υγειονομική περίθαλψη. Σύμφωνα με τον Τραμπ, το νέο σύστημα φορολόγησης των εταιρειών θα ανοίξει τον δρόμο στις επιχειρήσεις που έχουν κέρδη στο εξωτερικό να φέρουν πίσω στις ΗΠΑ 3 με 5 τρισ δολάρια! «Ο αμερικανικός λαός μάς έδωσε ξεκάθαρες εντολές. Εχει έρθει η ώρα να αρχίσουμε να δουλεύουμε, να φέρουμε σε πέρας τη δουλειά», τόνισε ο Τραμπ.

Ο λαός είναι καλός, οι θεσμοί είναι κακοί: αυτό ήταν για μία ακόμη φορά το μοτίβο της ρητορικής του 45ου προέδρου των ΗΠΑ. Ετσι αναφερόμενος στις προσπάθειές του να αναστείλει προσωρινά την είσοδο στις ΗΠΑ πολιτών και προσφύγων από έξι μουσουλμανικές χώρες είπε χαρακτηριστικά: «Τα δικαστήρια δεν μας βοηθούν, πρέπει να είμαι ειλικρινής μαζί σας. Είναι γελοίο. Κάποιος είπε ότι δεν πρέπει να επικρίνουμε τους δικαστές. Εντάξει, θα επικρίνω τους δικαστές».

The post O Τραμπ πανηγυρίζει για τις πρώτες 60 ημέρες: «Εκανα όσα υποσχέθηκα»! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα