Kαναδάς: Μία σέλφι με το θύμα της την έστειλε στη φυλακή

Με τα έξυπνα κινητά, τα κοινωνικά δίκτυα και τις σέλφι να κυριαρχούν πλέον στην ζωή εκατομμυρίων ανθρώπων, ακόμα και μία αστυνομική έρευνα μπορεί να πάρει άλλη τροπή. Πώς; Αρκεί κάποιος να ρίξει μια ματιά στις «ανταποκρίσεις» της καθημερινότητάς μας. Στα στάτους, τις εικόνες και τα βίντεο που μοιραζόμαστε απλόχερα με φίλους και γνωστούς.

Αυτό συνέβη και σε μία γυναίκα στον Καναδά που καταδικάστηκε για τη δολοφονία της φίλης της, όταν η αστυνομία παρατήρησε το φονικό όπλο σε μία σέλφι που είχε αναρτήσει με το μελλοντικό θύμα της στο Facebook.

Η

Ρόουζ Τσέιν Αντουάν, 21 ετών, καταδικάστηκε τη Δευτέρα 15 Ιανουαρίου σε επτά χρόνια κάθειρξη, για τη δολοφονία της Μπρίτνεϊ Γκάργκολ, εξαιτίας μιας ενοχοποιητικής σέλφι που είχε αναρτήσει στον προσωπικό της λογαριασμό στο facebook, λίγες ώρες μετά το έγκλημά της.

Η φωτογραφία που καταδίκασε την νεαρή

Τον Μάρτιο του 2015, η 18χρονη τότε Γκάρκολ είχε βρεθεί στραγγαλισμένη σε μια χωματερή του Σασκάτσεβαν. Ακριβώς δίπλα της είχε βρεθεί και η ζώνη που είχε χρησιμοποιηθεί για τη δολοφονία της. Η Αντουάν τράβηξε την προσοχή των Αρχών όταν ανέβασε μία σέλφι με το θύμα της στο Facebook, όπου φαινόταν να φορά την ίδια ακριβώς ζώνη που βρέθηκε κοντά στο άψυχο κορμί της Γκάργκολ.

Η αρχική κατάθεση της Αντουάν στην αστυνομία ήταν πως οι δυο τους επισκέφτηκαν αρκετά μπαρ, πριν η Γκάργκολ φύγει με έναν άγνωστο άνδρα ενώ εκείνη πήγε να δει τον θείο της. Ομως η κατάθεσή της δεν έπεισε τους αστυνομικούς. Ο λόγος; Οι δύο νεαρές είχαν φροντίσει να ενημερώσουν τους φίλους τους στο facebook ότι η βραδιά δεν είχε τελειώσει «νωρίς» όπως υποστήριζε η Αντουάν.

Την επομένη της δολοφονίας, η Αντουάν προσπαθώντας να μπερδέψει τις Αρχές είχε γράψει στον «τοίχο» του θύματός της: «Που είσαι; Δεν έχω ακούσει από εσένα. Ελπίζω να επέστρεψες ασφαλής στο σπίτι». Αυτό που δεν σκέφτηκε όμως είναι ότι πριν λίγες ώρες είχε ανεβάσει στο Facebooκ μία φωτογραφία όπου φαινόταν καθαρά το φονικό όπλο.

Κατά την απολογία της, η Αντουάν ανέλαβε την ευθύνη για τον θάνατο της Γκάργκολ αλλά επέμεινε πως δεν θυμόταν να την σκοτώνει. «Δεν θα συγχωρήσω ποτέ τον εαυτό μου. Ό,τι και αν κάνω ή πω δεν θα την φέρει πίσω. Λυπάμαι πάρα πολύ. Δεν θα έπρεπε να συμβεί», ήταν η ανακοίνωση της που διάβασε στα Μέσα ο δικηγόρος της. Ο συνήγορος της Αντουάν υποστήριξε πως η πελάτισσά του είχε για χρόνια υποστεί κακοποίηση από τους θετούς γονείς της, έχοντας καταγγείλει το τελευταίο περιστατικό ένα μήνα πριν το φονικό.

The post Kαναδάς: Μία σέλφι με το θύμα της την έστειλε στη φυλακή appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα