H Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ

Παρά τις αποκαλύψεις για το παρελθόν του και την παναμερικανική κατακραυγή —με εξώφυλλα, διαδηλώσεις και εκστρατείες να δίνουν τον τόνο μιας μάχης για το μέλλον της αμερικανικής δικαιοσύνης αλλά και της ίδιας της αμερικανικής κοινωνίας— η Γερουσία των ΗΠΑ επικύρωσε το βράδυ του Σαββάτου τον διορισμό του εκλεκτού του Ντόναλντ Τραμπ, δικαστή Μπρετ Κάβανο για το Ανώτατο Δικαστήριο.

Για

το Δημοκρατικό Κόμμα αλλά και τους δημοκρατικούς πολίτες ήταν μια ήττα. Ο Κάβανο περιγράφηκε ως ένας υπερσυντηρητικός δικαστής που δεν μπορούσε να ελέγξει τα πάθη του και είχε επιτεθεί στα νιάτα του σε πολλές γυναίκες. Ωστόσο διορίστηκε στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ, θέση που θα κρατά ισοβίως.

Οπως σημείωσε το Politico, ο διορισμός του Κάβανο, δημιουργεί μια συντηρητική πλειοψηφία στο σώμα που κρίνει σημαντικά ζητήματα για το μέλλον της ζωής των Αμερικανών, όπως οι αμβλώσεις, η οπλοκατοχή και άλλα.

Οι Ρεπουμπλικανοί, οι οποίοι μετά τις εκλογές του 2016, ήλεγχαν τη Γερουσία, κράτησαν την κομματική γραμμή και παρά τις όποιες αμφιθυμίες ενέκριναν τελικά τον υποψήφιο που είχε προτείνει ο πρόεδρος των ΗΠΑ.

Παρά τις εντάσεις των περασμένων εβδομάδων, η ψηφοφορία διεξήχθη το Σάββατο σε ήρεμο κλίμα.

Το δράμα άλλωστε είχε παιχθεί την Παρασκευή όταν η γερουσιαστής Σούζαν Κόλινς (Ρεπουμπλικανή από το Μέιν) και ο γερουσιαστής Τζο Μάντσιν (Δημοκρατικός από τη Δυτ. Βιρτζίνια), είχαν ξεκαθαρίσει ότι θα ψηφίσουν υπέρ του διορισμού του Κάβανο, μια δήλωση που αυτομάτως εξασφάλιζε την πλειοψηφία στην ψηφοφορία.

Εξω από το κτίριο της Γερουσίας πολύς κόσμος -κυρίως γυναίκες- διαδήλωσαν κατά του διορισμού του Κάβανο. «Αντρες δεν έχετε δικαίωμα πάνω στο κορμί μας, στη δουλειά μας ή στο Ανώτατο Δικαστήριο» έγραφε ένα πλακάτ.

The post H Γερουσία επικύρωσε τον διορισμό του Μπρετ Κάβανο στο Ανώτατο Δικαστήριο των ΗΠΑ appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα