Bάζει νερά η… Ελισάβετ; Φιάσκο με το νέο αεροπλανοφόρο του βρετανικού Ναυτικού!

Το νεότερο, πιο προηγμένο και πιο ακριβό απόκτημα του βρετανικού Βασιλικού Ναυτικού αποδείχτηκε ότι παίρνει νερά, διαπίστωσαν οι επιτελείς κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από την πλήρη ένταξη σε υπηρεσία.

Το αεροπλανοφόρο «Queen Elizabeth» εντάχτηκε πριν από λίγες ημέρες στον στόλο σε μια τελετή στην οποία παρίστατο η βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

Ωστόσο, όπως αποδείχτηκε, έχει πρόβλημα στους άξονες της προπέλας όπου παρουσιάζεται η εισροή υδάτων. Σύμφωνα με τη Sun, το αεροπλανοφόρο μπάζει μέχρι και 200 λίτρα νερό την ώρα.

Το

πρόβλημα εμφανίστηκε κατά τη διάρκεια των δοκιμών πριν από την ένταξη του αεροπλανοφόρου στο στόλο του Βασιλικού Ναυτικού.

Οι απαραίτητες επιδιορθώσεις θα γίνουν άμεσα και το «Queen Elizabeth» θα επιστρέψει στις δοκιμές στις αρχές του 2018.

Το Βασιλικό Ναυτικό, αν και αρχικά προσπάθησε να κρύψει το πρόβλημα, στη συνέχεια αναγκάστηκε να παραδεχτεί την δίχως άλλο ντροπιαστική κατάσταση, υποβαθμίζοντας το ζήτημα.

«Εχει εντοπιστεί ένα πρόβλημα στην στεγανότητα στην προπέλα», παραδέχτηκε το Ναυτικό που πρόσθεσε ότι οι επισκευές θα γίνουν στο Πόρτσμουθ, τον βρετανικό ναύσταθμο. Το κόστος θα πληρώσουν οι εταιρείες που είχαν εργαστεί για τα επιμέρους τμήματα του έργου.

Το BBC προσθέτει ότι το πρόβλημα ήταν γνωστό αλλά δεν ήθελαν να σκιάσει την τελετή ένταξης στον στόλο που έγινε από τη βασίλισσα.

Επισημαίνει ακόμη ότι διαρροές αυτού του τύπου δεν είναι ασυνήθιστες και αντιμετωπίζονται μάλλον εύκολα. Τη διαφορά κάνει όμως το μέγεθος του Queen Elizabeth όπως και ότι μόλις παραδόθηκε για δοκιμές στο Βασιλικό Ναυτικό.

Το αεροπλανοφόρο έχει εκτόπισμα 65.000 τόνων και μήκος 280 μέτρων. Μπορεί να αναπτύξει ταχύτητα 25 κόμβων και να μεταφέρει 36 αεροσκάφη F-35B και τέσσερα ελικόπτερα. Αυτή τη στιγμή έχει πλήρωμα 700 ανδρών, αλλά αναμένεται να φτάσει τους 1.600 όταν θα είναι σε πλήρη υπηρεσία. Το κόστος του ξεπέρασε τα 3 δισ. στερλίνες.

The post Bάζει νερά η… Ελισάβετ; Φιάσκο με το νέο αεροπλανοφόρο του βρετανικού Ναυτικού! appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα