1η Ιουνίου: Η ΔΩΔΩΝΗ συγκεντρώνει γάλα για καλό σκοπό

Το 2001 ο Οργανισμός Τροφίμων και Γεωργίας των Ηνωμένων Εθνών (FAO) επέλεξε την 1η Ιουνίου ως Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος (World Milk Day), για να γιορτάζουμε όλοι μαζί τη σημαντική συμβολή του γαλακτοκομικού τομέα στην αειφορία, στην οικονομική ανάπτυξη, στα μέσα διαβίωσης και στη διατροφή.

Πέρυσι μάλιστα η Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος σημείωσε απίστευτη επιτυχία σε όλο τον κόσμο, καθώς μέσα σε 42 ώρες πραγματοποιήθηκαν 588 εκδηλώσεις σε 80 χώρες. Η Ημέρα ξεκίνησε την 1η Ιουνίου

με τους γαλακτοπαραγωγούς να σηκώνουν τα γεμάτα με γάλα ποτήρια τους με την ανατολή του ήλιου στη Νέα Ζηλανδία και τελείωσε με το ηλιοβασίλεμα στη Χαβάη.

Το γάλα και όλα τα γαλακτοκομικά προϊόντα τιμήθηκαν για τα οφέλη που προσφέρουν από αγρότες, εργαζομένους σε γαλακτοβιομηχανίες, οικογένειες, σεφ, διατροφολόγους, γιατρούς, ακαδημαϊκούς και πολιτικούς σε εκδηλώσεις που οργανώθηκαν ειδικά για την περίσταση από γαλακτοπαραγωγούς, συνεταιρισμούς, γαλακτοκομικές ενώσεις, σχολεία, κ.λπ.

Η ΔΩΔΩΝΗ τιμά και πάλι φέτος στην Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος

Στην Ελλάδα η ΔΩΔΩΝΗ, η κορυφαία γαλακτοβιομηχανία της Ηπείρου, γιορτάζει φέτος για τρίτη συνεχόμενη χρονιά την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος και προσκαλεί το κοινό να επισκεφτεί το microsite www.tasteofgood.gr/milkday, να δώσει τη δική του απάντηση στην ερώτηση «γάλα σημαίνει…» και να βοηθήσει στη συλλογή και διάθεση 1.000 λίτρων φρέσκου γάλακτος ΔΩΔΩΝΗ για τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Ιωάννινα.

Στο ειδικά διαμορφωμένο microsite www.thetasteofgood.gr οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν, μέσα από αληθινές ιστορίες ανθρώπων, τη Γεύση του Καλού, τη Γεύση της ΔΩΔΩΝΗΣ, βασικό συστατικό της οποίας είναι το γάλα.

Χάρη σε αυτό, η ΔΩΔΩΝΗ συνεργάζεται καθημερινά με 5.500 παραγωγούς, απασχολεί πάνω από 450 ανθρώπους, παράγει 100 αμιγώς ελληνικά, αγνά προϊόντα, στηρίζει την τοπική κοινωνία και ταξιδεύει γεύσεις της Ελλάδας σε 45 χώρες και των πέντε ηπείρων. Οι παραγωγοί, οι άνθρωποι της ΔΩΔΩΝΗΣ, τα προϊόντα, η τοπική κοινωνία και η εξαγωγική δραστηριότητα κάνουν τη ΔΩΔΩΝΗ ξεχωριστή και συνθέτουν τη Γεύση του Καλού.

Ως και τις 4 Ιουνίου, οι επισκέπτες έχουν τη δυνατότητα να δημιουργήσουν τον δικό τους ύμνο στο γάλα και να λάβουν μέρος στην κλήρωση για να κερδίσουν αγαπημένα ελληνικά προϊόντα ΔΩΔΩΝΗ, στηρίζοντας τη δράση της ΔΩΔΩΝΗΣ για τα γενναία παιδιά της ΕΛΕΠΑΠ.

Δώρα για τους συμμετέχοντες στον διαγωνισμό της ΔΩΔΩΝΗΣ

Παράλληλα και φέτος, την Παγκόσμια Ημέρα Γάλακτος, Παρασκευή 1η Ιουνίου, προωθητικές ομάδες της ΔΩΔΩΝΗΣ θα βρίσκονται από τις 12:00 μέχρι και τις 20:00 στην πλατεία Συντάγματος και στην πλατεία Νέας Σμύρνης, στην πλατεία Μαβίλη στα Ιωάννινα, καθώς και στην πλατεία Αριστοτέλους στη Θεσσαλονίκη.

Πιστή στις αξίες της για διάθεση αγνών γαλακτοκομικών και τυροκομικών προϊόντων, εδώ και 55 χρόνια η γαλακτοβιομηχανία ΔΩΔΩΝΗ χρησιμοποιεί αποκλειστικά 100% ελληνικό γάλα. Και πρόσφατα προχώρησε στη δημιουργία νέων, ανανεωμένων συσκευασιών για το πλήρες και το ελαφρύ γάλα, υιοθετώντας έναν πιο φρέσκο και μοντέρνο σχεδιασμό.

The post 1η Ιουνίου: Η ΔΩΔΩΝΗ συγκεντρώνει γάλα για καλό σκοπό appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα