12 πίθηκοι πέθαναν ταυτόχρονα από έμφραγμα. Γιατί;

Αψυχα σώματα δώδεκα πιθήκων ανακαλύφθηκαν σε δάσος της περιοχής Κοτγουαλί Μοχαμαντί, από κατοίκους κοντινού χωριού. Το γεγονός ότι οι σοροί τους δεν έφεραν σημάδια κακοποίησης ούτε δαγκωνιές από κάποιο άγριο ζώο, έκανε τους κτηνιάτρους που τα εξέτασαν να πιστέψουν αρχικά ότι οι πίθηκοι δηλητηριάστηκαν.

Ωστόσο, όπως μετέδωσε η Daily Mail κατά τη νεκροψία που διενεργήθηκε στη συνέχεια, δεν βρέθηκε ίχνος δηλητηρίου στο αίμα τους, αλλά διαπιστώθηκε ότι και τα 12 ζώα πέθαναν από ανακοπή καρδιάς, που προέκυψε έπειτα

από ένα ισχυρό σοκ.

Δείτε εδώ το βίντεο

«Επιβεβαιώσαμε κατά τη νεκροψία ότι οι πίθηκοι πέθαναν από ανακοπή. Πιστεύουμε ότι το καρδιακό επεισόδιο μπορεί να προκλήθηκε από την παρουσία κάποιας τίγρης στην περιοχή, την οποία οι πίθηκοι είτε άκουσαν να βρυχάται ή αντίκρισαν μπροστά τους, με αποτέλεσμα να υποστούν έμφραγμα», δήλωσε ένας γιατρός, επικεφαλής κτηνιατρικού κέντρου στην περιοχή.

Ωστόσο, αυτή η εξήγηση για τον ταυτόχρονο θάνατο των πιθήκων δεν δείχνει να ικανοποιεί άλλους ειδικούς στην άγρια πανίδα, που πιστεύουν ότι και τα 12 ζώα είχαν μολυνθεί από κάποιον ιό και ότι ο θάνατός τους χρήζει περαιτέρω έρευνας.

The post 12 πίθηκοι πέθαναν ταυτόχρονα από έμφραγμα. Γιατί; appeared first on Protagon.gr.

Keywords
Τυχαία Θέματα