Ζακ Κωστόπουλος – Γιαγιά 33χρονου ακτιβιστή: «Στημένη η υπόθεση – Πού ήταν η αστυνομία 25 λεπτά;»

13:18 20/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Ξεκίνησε σήμερα (20/10) η δίκη για την δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου στο κέντρο της Αθήνας το Σεπτέμβριο του 2018. Στην αίθουσα του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου παρευρέθηκαν οι πέντε από τους έξι κατηγορούμενους, απών ήταν μόνο ο κοσμηματοπώλης. 

Η γιαγιά του Ζακ Κωστόπουλου, Κωνσταντίνα Πέτσα, ήταν εκεί περιμένοντας, όπως λέει, «Να δικαιωθεί η μνήμη του Ζαχαρία». «Δεν ήταν κλέφτης και δεν ήταν αυτό που λέει ο κόσμος. Ήταν το πρώτο μου εγγόνι και τον

ήξερα πάρα πολύ καλά» δήλωσε στους δημοσιογράφους και τον περιγράφει ως το καλύτερο παιδί που «Δεν πείραζε ούτε μυρμήγκι. Κανέναν δεν πείραζε. Άλλο τι ιδεολογίες είχε».

Για την Κωνσταντίνα Πέτσα το περιστατικό που σημειώθηκε το μεσημέρι της 21ης Σεπτεμβρίου του 2018 στην οδό Γλάδστωνος δεν ήταν τυχαίο. «Ήταν στημένη η υπόθεση για να τον τελειώσουν» δηλώνει η γιαγιά του Ζακ Κωστόπουλου. Στο ερώτημα από ποιους, η ίδια απαντά: «Εεεεε… Από αυτούς που δεν θέλουν αυτούς τους ανθρώπους».

Όσον αφορά το τι περιμένει από τους δικαστές, αναφέρει ότι θέλει να ακουστεί η αλήθεια. «Ο καθένας να πάρει αυτό που του αναλογεί. Να πούνε την αλήθεια. Το βίντεο υπάρχει, το είδε όλος ο κόσμος. Και από εκεί (σ.σ. η Δικαιοσύνη) ας κρίνει αν είναι αθώος ή ένοχος» λέει. 

«Μάλλον ήταν φτιαχτή η δουλειά. Εικοσιπέντε λεπτά που τον κλωτσοπατάγανε που ήταν η αστυνομία; Και μετά γιατί άφησαν τον χρυσοχόο να καθαρίσει;» προσθέτει η γιαγιά του 33χρονου ακτιβιστή, τονίζοντας ότι άργησαν πάρα πολύ να επέμβουν οι Αρχές. 

To άρθρο Ζακ Κωστόπουλος – Γιαγιά 33χρονου ακτιβιστή: «Στημένη η υπόθεση – Πού ήταν η αστυνομία 25 λεπτά;» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα