Ξυλοδαρμός 15χρονου στον Εύοσμο: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της άγριας επίθεσης

15:35 27/7/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο άγριος ξυλοδαρμός 15χρονου στον Εύοσμο Θεσσαλονίκης προκάλεσε σοκ στο πανελλήνιο πριν από μερικές μέρες. Η μητέρα του ανήλικου, μάλιστα, είχε δηλώσει πως σκόπευε να δώσει και αμοιβή σε όποιον δώσει πληροφορίες για τον εντοπισμό των δραστών.

Σύμφωνα με πληροφορίες του OPEN δύο από τους δράστες ήρθαν στα χέρια της αστυνομίας το βράδυ της Δευτέρας (26/7), καθώς ταυτοποιήθηκε πως συμμετείχαν στην

άγρια επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ του περασμένου Σαββάτου. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι δεν υπάρχει σύλληψη, αλλά μόνο ταυτοποίηση γιατί δεν προέκυψε στα πλαίσια του Αυτοφώρου καθώς έχουν περάσει περισσότερες από 24 ώρες από την τέλεση της πράξης, σύμφωνα με το νομικό πλαίσιο.

Πρόκειται για δύο ανήλικους νεαρούς, 16 και 17 ετών, ελληνικής καταγωγής, οι οποίοι προσήχθησαν στο Τμήμα Ασφαλείας Ευόσμου, οι οποίοι και ομολόγησαν πως είναι ανάμεσα στους δράστες της άγριας επίθεσης. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες οι δύο ανήλικοι υποστήριξαν πως δεν χτύπησαν τον 15χρονο για να του αποσπάσουν το κινητό, αλλά γιατί πίστεψαν πως τους φωτογράφιζε και τους κοιτούσε περίεργα, ενώ φέρεται να συμμετείχε ακόμα ένα άτομο.

Το newsit.gr επικοινώνησε με την κ. Νατάσα Κουκουγιάννη, μητέρα του 15χρονου που δέχτηκε την επίθεση και δήλωσε: «Δεν έχω μάθει ακόμα κάτι επίσημο, θα μας ενημερώσει η αστυνομία. Αν έχει γίνει η ταυτοποίηση είναι ένα ευτύχημα. Όμως αν όντως δεν έχουν συλληφθεί και θα πρέπει να περιμένουν στο σπίτι τους μέχρι να τους καλέσει ο αρμόδιος ανακριτής, μόνο και μόνο επειδή έχει περάσει το Αυτόφωρο, τότε λυπάμαι. Αν ισχύει αυτό είμαι αγανακτισμένη. Θα πρέπει να μην ξεχαστεί όλο αυτό και σας το λέω απο καρδιάς. Δεν είναι δυνατόν, άτομα που κάνουν τέτοιες πράξεις να ταυτοποιούνται και να μη γίνεται άμεσα τίποτα. Πρέπει να αλλάξει το νομοθετικό σύστημα και να μην περνάει αρκετός καιρός μέχρι να τιμωρούνται οι δράστες».

Ο 15χρονος είναι καλύτερα στην υγεία του και σήμερα το μεσημέρι επέστρεψε σπίτι του. Η μητέρα του συμπλήρωσε στο newsit.gr: «Είμαστε αρκετά καλύτερα. Επιστρέψαμε στο σπίτι. Ο γιος μου θα παραμείνει κλινήρης για ακόμα 10 μέρες αλλά η κατάσταση πάει συνεχώς καλύτερα και ευχαριστούμε όλο τον κόσμο για τη συμπαράσταση».

Ρεπορτάζ: Άγγελος Λαμπίδης

To άρθρο Ξυλοδαρμός 15χρονου στον Εύοσμο: Ταυτοποιήθηκαν οι δράστες της άγριας επίθεσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα