«Βράζουν» Αθήνα και Λευκωσία για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο – Το παρασκήνιο

11:04 22/9/2021 - Πηγή: NewsIt

Έντονη δυσαρέσκεια επικρατεί σε Αθήνα και Λευκωσία για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής, Ελπιδοφόρο και την παρουσία του, δίπλα στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και τον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ, στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου» στη Νέα Υόρκη. Το παρασκήνιο με τις συναντήσεις με Νίκο Αναστασιάδη και Κυριάκο Μητσοτάκη.

Την περασμένη Δευτέρα (20.09.2021) στο Μανχάταν της Νέας Υόρκης, ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Ελπιδοφόρος ήταν ανάμεσα στους

επίσημους που παραβρέθηκαν στα εγκαίνια του «Τουρκικού Κέντρου», ενός ουρανοξύστη 36 ορόφων απέναντι από το κτίριο του ΟΗΕ, όπου η Τουρκία θα στεγάζει τη μόνιμη αντιπροσωπεία της στα Ηνωμένα Έθνη, το προξενείο της αλλά θα δώσει και γραφείο στο ψευδοκράτος.

Η εικόνα του Αρχιεπισκόπου Αμερικής δίπλα στον κατοχικό ηγέτη Ερσίν Τατάρ και τα… συγχαρητήριά του στον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δεν «ήχησαν» πολύ καλά σε Αθήνα και Λευκωσία. Η δυσφορία αυτή μετατράπηκε στην απόφαση του Νίκου Αναστασιάδη να ακυρώσει τη συνάντησή του με τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής.

Πληροφορίες ανέφεραν ότι το ίδιο έκανε και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, που θα συναντούσε τον κ. Ελπιδοφόρο την Παρασκευή (24.09.2021). Επισήμως, η Αθήνα ούτε επιβεβαιώνει αλλά ούτε διαψεύδει. Το μόνο που τονίζεται είναι ότι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού (ο οποίος φτάνει στη Νέα Υόρκη το απόγευμα) είναι υπό διαμόρφωση και θα ανακοινωθεί.

To άρθρο «Βράζουν» Αθήνα και Λευκωσία για τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής Ελπιδοφόρο – Το παρασκήνιο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα