Βραζιλία: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί στην επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών

22:44 6/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Τουλάχιστον 25 άνθρωποι, μεταξύ αυτών ένας αστυνομικός, σκοτώθηκαν την Πέμπτη σε μεγάλη επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών, σε μια φαβέλα του Ρίο ντε Τζανέιρο, μεταδίδουν βραζιλιάνικα ΜΜΕ.

Η επιχείρηση έγινε νωρίς το πρωί εναντίον εμπόρων ναρκωτικών, που κατηγορούνται ότι στρατολογούν ανηλίκους στη φτωχή συνοικία Ζακαρεζίνο, στα βόρεια περίχωρα του Ρίο, σύμφωνα με τον ενημερωτικό ιστότοπο G1, που επικαλείται την αστυνομία.

Οι ύποπτοι προσπάθησαν να διαφύγουν ανεβαίνοντας στις στέγες, καθώς η αστυνομία πραγματοποίησε

έφοδο στη φαβέλα με θωρακισμένα οχήματα, όπως δείχνουν τα πλάνα που προβάλλουν τηλεοπτικά δίκτυα.

Επιπλέον, κάτοικοι της περιοχής ανήρτησαν σε μέσα κοινωνικής δικτύωσης βίντεο όπου καταγράφονται εκρήξεις, ανταλλαγή πυρών και ελικόπτερα που πετούν πάνω από το σημείο.

Κατά τη διάρκεια της ανταλλαγής πυρών, σφαίρες κατέληξαν σε βαγόνι ενός τραμ, τραυματίζοντας δύο επιβάτες, ανέφερε η πυροσβεστική.

Τρεις αστυνομικοί τραυματίστηκαν και ένας εξ αυτών κατέληξε, έγινε γνωστό από την αστυνομία. Ήταν η φονικότερη αστυνομική επιχείρηση στην πολιτεία του Ρίο.

Click4More: Βραζιλία: Μακελειό με τουλάχιστον 20 νεκρούς στο Ρίο – Μεταξύ αυτών και ένας αστυνομικός

 

«Πρόκειται για τον μεγαλύτερο αριθμό θανάτων σε αστυνομική επιχείρηση στο Ρίο, ξεπερνώντας τον απολογισμό των 19 νεκρών στη φαβέλα Κοπλέξ ντου Αλεμάου το 2017, με τη διαφορά ότι δεν χάσαμε κάποιον δικό μας την ώρα του καθήκοντος», δήλωσε στο Ρόιτερς ο αρχηγός της αστυνομίας Ρονάλντο Ολιβέιρα.

Η αστυνομία είπε πως μεταξύ των νεκρών στο Ζακαρεζίνο βρίσκονται ηγετικά μέλη της συμμορίας ναρκωτικών Comando Vermelho, που ελέγχει τη ζωή στη φαβέλα. Τουλάχιστον 10 ύποπτοι συνελήφθησαν.

To άρθρο Βραζιλία: Τουλάχιστον 25 οι νεκροί στην επιχείρηση εναντίον εμπόρων ναρκωτικών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα