Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τηλεφωνική απάτη 15.000 € – Αιχμές για την στάση της τράπεζας

11:53 8/4/2022 - Πηγή: NewsIt

Η απάτη ολοκληρώθηκε μέσα σε λίγα λεπτά. Το θύμα κατάλαβε έγκαιρα τι είχε συμβεί, αλλά η αναμονή στο τηλέφωνο μέχρι να το σηκώσουν οι υπεύθυνοι από την τράπεζα, αποδείχθηκε καθοριστική…

Την πάτησε με τον πιο «ασφαλή» τρόπο που μπορεί να γίνει μέσω e banking για συναλλαγή για πληρωμή ή μεταφορά χρημάτων ένας επιχειρηματίας από τον Βόλο, που έπεσε θύμα απατεώνων. Του απέσπασαν 15.000 €, ποσό που εντοπίστηκε σε δύο λογαριασμούς σε

χώρα της Ευρώπης!

Με αφορμή την πρωτότυπη απάτη, η Εισαγγελία Βόλου παρήγγειλε προκαταρκτική έρευνα, ώστε να εντοπιστούν οι κάτοχοι των δύο λογαριασμών σε χώρα του εξωτερικού. Η απάτη έγινε τον Φεβρουάριο του 2022 και θύμα ήταν ένας Βολιώτης επιχειρηματίας, που έκανε μια συναλλαγή μέσω e banking.

Ενώ του ήρθε ο κωδικός μιας χρήσης (extrapin) με SMS στο κινητό του τηλέφωνο, φαίνεται ότι τον είδαν και οι απατεώνες που κατάφεραν να του αποσπάσουν ποσό 15.000 € περίπου! Το κακό είναι ότι το θύμα αντιλήφθηκε ότι του πήραν χρήματα από τον λογαριασμό, αμέσως τηλεφώνησε στην τράπεζά του για να παγώσει τη μεταφορά χρημάτων, ωστόσο τα 10 λεπτά αναμονής μέχρι να μιλήσει με κάποιον ήταν αρκετά, ώστε τα χρήματά του να κάνουν «φτερά».

Σύμφωνα με το magnesianews.gr, ο επιχειρηματίας κατέθεσε μήνυση στην Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Βόλου, η οποία διαβιβάστηκε στην Εισαγγελία, η οποία παρήγγειλε προκαταρκτική για να εξιχνιαστεί η υπόθεση.

To άρθρο Βόλος: Εισαγγελική παρέμβαση για τηλεφωνική απάτη 15.000 € – Αιχμές για την στάση της τράπεζας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Βόλος, Εισαγγελική, 15 000 € – Αιχμές,volos, eisangeliki, 15 000 € – aichmes