Βολιβία: Θετικός στον κορονοϊό και ο υπουργός Οικονομικών

12:15 13/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Ο υπουργός Οικονομίας της Βολιβίας Όσκαρ Ορτίς Αντέλο, δήλωσε ότι διαγνώστηκε πως έχει προσβληθεί από κορονοϊό και έγινε το τέταρτο μέλος της κυβέρνησης της μεταβατικής προέδρου Τζανίνε Άνιες που μολύνθηκε.

«Νιώθω καλά. Με τη βοήθεια του Θεού, θα προχωρήσουμε, και μαζί θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε για την οικονομία και τις βολιβιανές οικογένειες», τόνισε ο Ορτίς, τον οποίο διόρισε η μεταβατική πρόεδρος Τζανίνε Άνιες την Τρίτη,

σε ανάρτησή του στο Facebook.

Πρόσθεσε ότι οι γιατροί συνέστησαν να εισαχθεί σε νοσοκομείο ώστε να μπορούν να παρακολουθούν τα συμπτώματα.

click4more: Κορονοϊός: Αυτό είναι το Plan B στη χώρα! Τα νέα μέτρα που έχουν πέσει στο τραπέζι (Βίντεο)

Τα άλλα τρία μέλη της κυβέρνησης που έχει διαγνωστεί ότι προσβλήθηκαν είναι η υπουργός Υγείας, ο υπουργός Μεταλλείων και Ορυχείων, καθώς και ο γενικός γραμματέας της προεδρίας.

Η Άνιες ανακοίνωσε την Πέμπτη ότι προσβλήθηκε από τον κορονοϊό και βρίσκεται σε καραντίνα. Αρκετοί άλλοι αξιωματούχοι έχουν επίσης μολυνθεί, ανάμεσά τους η πρόεδρος της βολιβιανής Γερουσίας, η σοσιαλίστρια Έβα Κόπα, και ο πρόεδρος της κεντρικής Τράπεζας.

Η Βολιβία έχει καταγράψει πάνω από 1.800 θανάτους εξαιτίας της COVID-19 επί συνόλου 48.000 και πλέον κρουσμάτων μόλυνσης από τον SARS-CoV-2, σύμφωνα με δεδομένα που συγκεντρώνει το πανεπιστήμιο Τζονς Χόπκινς.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ

To άρθρο Βολιβία: Θετικός στον κορονοϊό και ο υπουργός Οικονομικών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα