Τζιά: Πανέμορφες παραλίες και μία γραφική Χώρα

08:03 6/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Η Τζιά είναι το πιο κοντινό νησί των Κυκλάδων -απέχει μόλις ώρα από την Αθήνα- αλλά δεν έχει τίποτα να ζηλέψει σε ομορφιά από τα νησιά του υπόλοιπου διάσημου νησιωτικού συμπλέγματος.

Τη λένε και Κέα, όπως είναι το πιο σύγχρονο απ’ όλα τα ονόματά της – ονομαζόταν Υδρούσα τα αρχαία χρόνια και Τζιά κατά την περίοδο της Τουρκοκρατίας.

Αυτό το τελευταίο όνομα της όμως είναι και αυτό που της έχει «μείνει» περισσότερο από όλα. Την ταυτότητα της Τζιάς τη δίνουν τα παρθένα φυσικά τοπία, τα πανέμορφα νερά της, οι εξίσου όμορφοι οικισμοί της και η πολύ

ιδιαίτερη χώρα της.

Και σημειώστε και το εξής: Αν και η Τζιά ανήκει στις Κυκλάδες, στην καρδιά της ενδοχώρα της φωλιάζει ένα δάσος από βελανιδιές, ενώ και ένα μεγάλο κομμάτι του νησιού ανήκει στο δίκτυο Natura.

Ο ευκολότερος τρόπος να φτάσετε στη Τζιά είναι με πλοίο από το λιμάνι του Λαυρίου, δρομολόγιο που εκτελείται καθ’ όλη τη διάρκεια του χρόνου με το ταξίδι να διαρκεί 1 ώρα. Μπορείτε να κάνετε το ταξίδι και από Πειραιά αλλά τα απευθείας δρομολόγια είναι λίγα και συνήθως, τις περισσότερες φορές πρέπει πρώτα να σταματήσετε σε άλλο νησί των Κυκλάδων, όπως η Κύθνος ή η Σύρος.

Διαβάστε περισσότερα στο exploringgreece.tv

To άρθρο Τζιά: Πανέμορφες παραλίες και μία γραφική Χώρα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα