Τσίπρας: Στο Παρίσι με Αν Ινταλγκό και Ζιλ Πεκού - Συζήτηση και για Καζαντζάκη - "Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι..."!

08:32 20/2/2020 - Πηγή: NewsIt

Με την δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo και με τον πρύτανη των Πανεπιστημίων της γαλλικής πρωτεύουσας Gilles Pecout συναντήθηκε ο Αλέξης Τσίπρας στην Πόλη του Φωτός, την Τετάρτη (19.02.2020).

“Συνάντηση με την δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo. Στήριξη στον αγώνα της – τον κοινό αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων της Γαλλίας – ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτίου”, ανέφερε για την πρώτη

του συνάντηση ο κ. Τσίπρας στο Twitter.

Ομιλία στη Γαλλική Γερουσία σε ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Διεύρυνση

Η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν μπορεί να είναι ένας ισχυρός γεωπολιτικός παράγοντας σε διεθνές επίπεδο, παρά μόνον εάν είναι ένας αξιόπιστος παράγοντας στη δική της γειτονιά. Σε μια κρίσιμη περίοδο, όπου τα δημοκρατικά ιδεώδη, οι ευρωπαϊκές αξίες και το Διεθνές Δίκαιο αμφισβητούνται, η Ευρώπη πρέπει να δώσει το μήνυμα σε όλες τις ευρωπαϊκές χώρες ότι υπάρχουν κίνητρα και αναγνώριση για τους ηγέτες και τους λαούς που στηρίζουν τις δημοκρατικές μεταρρυθμίσεις και τις σχέσεις καλής γειτονίας.Ο στόχος πρέπει να είναι να τολμήσουμε δύσκολους συμβιβασμούς, να καταπολεμήσουμε τον εθνικισμό, να ενισχύσουμε τις κοινές μας ευρωπαϊκές αξίες και τον ρόλο της Ευρώπης στην προώθηση της απασχόλησης και της κοινωνικής δικαιοσύνης, έτσι ώστε να μπορέσουμε να ανοικοδομήσουμε μια αίσθηση αλληλεγγύης μεταξύ των κρατών-μελών.Η διεύρυνση ήταν και αποτελεί ουσιαστικό μέρος όλων αυτών που αντιπροσωπεύει η Ευρώπη. Ομιλία στη Γαλλική Γερουσία σε ημερίδα για την Ευρωπαϊκή Διεύρυνση.

Gepostet von Alexis Tsipras am Mittwoch, 19. Februar 2020

Σύμφωνα με την ενημέρωση της Κουμουνδούρου, με την δήμαρχο ο Αλέξης Τσίπρας επισκέφθηκε “ένα σπουδαίο και δημοφιλές βιβλιοπωλείο του 20ού διαμερίσματος, το ‘Le Merle Moqueur’, που φιλοξενεί συγγραφείς από όλο τον κόσμο. Ζήτησε να του πουν για Έλληνες συγγραφείς που φιλοξενούν και συνομίλησαν για τον Νίκο Καζαντζάκη.

Μάλιστα, ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ αναφέρθηκε στη διάσημη φράση του κορυφαίου Έλληνα συγγραφέα ‘δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβούμαι τίποτα, είμαι λέφτερος’.

Στη συνέχεια έγινε αναφορά σε βιβλία του Βασίλη Βασιλικού και της Ρέας Γαλανάκη, ενώ στάθηκαν σε ένα βιβλίο του Νίκου Καββαδία, του ποιητή της θάλασσας όπως τόνισαν, με τον Αλέξη Τσίπρα να θυμίζει ότι πρόσφατα χάσαμε τον Θάνο Μικρούτσικο, έναν σπουδαίο μουσικό που έκανε γνωστή την ποίησή του σε ολόκληρο τον κόσμο.

Τέλος, ο κ. Τσίπρας ρώτησε για τα βιβλία του Βασίλη Αλεξάκη, ενός, όπως είπε, εξαίρετου συγγραφέα και καλού φίλου.

Συνάντηση με τη Δήμαρχο του Παρισιού Anne Hidalgo @Anne_Hidalgo. Στήριξη στον αγώνα της -τον κοινό αγώνα των προοδευτικών δυνάμεων της Γαλλίας- ενόψει των εκλογών της 15ης Μαρτιου. pic.twitter.com/BfGw7hh5jm

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) February 19, 2020

Τσίπρας στη Σορβόννη

Για την δεύτερη συνάντησή του ανέφερε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter: “Συνάντηση στη Σορβόννη με τον σπουδαίο Γάλλο ιστορικό Gilles Pecout, πρύτανη των πανεπιστημίων του Παρισιού. Συζητήσαμε για τη συνεργασία ΕλλάδαςΓαλλίας στην Παιδεία, καθώς και στην Έρευνα και Καινοτομία, ενώ συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων”.

Συνάντηση στη Σορβόννη με τον σπουδαίο Γάλλο ιστορικό Gilles Pecout, πρύτανη των πανεπιστημίων του Παρισιού. Συζητήσαμε για τη συνεργασία Ελλάδας-Γαλλίας στην Παιδεία, καθώς και στην Έρευνα και Καινοτομία, ενώ συμφωνήσαμε στη σημασία που έχει η στήριξη των δημόσιων πανεπιστημίων. pic.twitter.com/YFcUiD6vL1

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) February 19, 2020

Ο Αλέξης Τσίπρας, αφού εξήρε τη συνεισφορά της Γαλλίας στην ευρωπαϊκή διανόηση, καλωσόρισε την προσεκτική στάση που τηρεί σε σχέση με τη Διαδικασία της Μπολόνια, αλλά και την πρωτοβουλία Μακρόν το 2018 για τη δημιουργία συμπλεγμάτων ευρωπαϊκών πανεπιστημίων, που στηρίχθηκε ενεργά από την Ελλάδα”.

Με τον Gilles Pecout @GillesPecout συνομιλήσαμε επίσης για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τη σημασία που έχει η ανάδειξη του ρόλου της Γαλλίας. pic.twitter.com/TbOCdIUKhB

Αλέξης Τσίπρας – Alexis Tsipras (@atsipras) February 19, 2020

Τέλος, συνομίλησαν για την επέτειο των 200 ετών από την Ελληνική Επανάσταση και τη σημασία που έχει η ανάδειξη του ρόλου της Γαλλίας.

To άρθρο Τσίπρας: Στο Παρίσι με Αν Ινταλγκό και Ζιλ Πεκού - Συζήτηση και για Καζαντζάκη - "Δεν ελπίζω τίποτα, δεν φοβάμαι..."! δημοσιεύτηκε στο Newsit.gr .

Keywords
Τυχαία Θέματα