Μεσαίωνας στην Τουρκία: Σύσταση να μην κυκλοφορούν οι γυναίκες με στενά παντελόνια - «Οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία»

19:03 19/8/2022 - Πηγή: NewsIt

Μέσα από το Diyanet TV, μέλος της Διεύθυνσης Θρησκευτικών Υποθέσεων της Τουρκίας, δήλωσε ότι δεν είναι… αποδεκτό να επιδοκιμάσουμε εμφανίσεις με κολάν παντελόνια και να εμφανιζόμαστε έτσι δημοσίως, σχετικά με την ενδυμασία των γυναικών στην χώρα.

Ο θεολόγος της Τουρκίας, Ιντρίς Μποζκούρτ, δήλωσε πως αυτός ο τρόπος ντυσίματος των γυναικών, «αντίκειται στους θρησκευτικούς κανόνες», προσθέτοντας ότι «οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία».

Υποστήριξε επίσης, ότι «το χιτζάμπ – η κάλυψη δηλαδή του κεφαλιού, των χεριών και ποδιών με ύφασμα από τις γυναίκες – είναι θρησκευτική υποχρέωση.

Είναι εντολή του Αλλάχ».

Με την άποψη αυτή φαίνεται να διαφώνησε ο θεολόγος και καθηγητής φιλοσοφίας, Σαχίν Φιλίζ, που συμμετείχε στην εκπομπή. Όπως είπε: «Tο κάλυμμα δεν υπάρχει στο Κοράνι. Η συζήτηση αυτή περί κάλυψης των γυναικών έχει μετατραπεί σε εργαλείο πολιτικής και πίεσης προς τις γυναίκες με το φόβο της κόλασης».

Ο Σαχίν Φιλίζ ανέφερε επίσης, ότι το να μετατρέπεις τις γυναίκες σε αντικείμενο προστατευτισμού σημαίνει να τις εργαλοποιείς χειρότερα κι από τον καπιταλισμό.

«Η ένδυση γίνεται σύμφωνα με τα έθιμα, τους κοινωνικούς κανόνες και τις προτιμήσεις των ανθρώπων. Η έννοια του χιτζάμπ δεν αναφέρεται στο Κοράνι και δεν υπάρχει σαφής και συγκεκριμένη διάταξη για το πώς πρέπει να καλύπτονται οι γυναίκες» τόνισε.

To άρθρο Μεσαίωνας στην Τουρκία: Σύσταση να μην κυκλοφορούν οι γυναίκες με στενά παντελόνια - «Οι δρόμοι έχουν γίνει σαν κρεοπωλεία» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Τουρκία, Σύσταση, – Οι,tourkia, systasi, – oi