Το άλμα στις επενδύσεις μάς οδηγεί σε έναν κόσμο πιο γρήγορο για όλους

14:51 19/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Είναι η ώρα πια, να πάμε μπροστά. Να συναντήσουμε το μέλλον που μας περιμένει. Ένα μέλλον διαφορετικό, πιο γρήγορο. Ένα μέλλον γεμάτο ταχύτητα που θα αλλάξει την καθημερινότητά μας προς το καλύτερο.

Το ίντερνετ έχει γίνει πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μας. Τόσο που αναρωτιόμαστε πώς ζούσαμε χωρίς αυτό. Γιατί μας άνοιξε νέους ορίζοντες, νέες ευκαιρίες και νέες δυνατότητες. Και στις δύσκολες εποχές που πέρασαν, όταν αναγκαστήκαμε να μείνουμε μακριά, το ίντερνετ μας έφερε πιο κοντά.

Χωρίς αυτό και χωρίς τις βιντεοκλήσεις, παιδάκια που γεννήθηκαν, ας πούμε τον Μάρτιο του

2019, γιόρτασαν τα πρώτα και τα δεύτερα γενέθλιά τους μαζί με τους δικούς τους ακριβώς χάρη στο ίντερνετ: μέσα από τη δυνατότητα να γίνονται βιντεοκλήσεις. Και να είναι εκεί, έστω και από μακριά, η γιαγιά, ο παππούς, οι νονοί, οι νονές, οι θείες και οι θείοι.

Φανταστείτε τώρα, το ίντερνετ να είναι τόσο γρήγορο που να μπορείτε να κάνετε download σε δευτερόλεπτα, το gaming να είναι χωρίς καθυστερήσεις, να βλέπετε HD video χωρίς διακοπές, να δουλεύετε και να μιλάτε με συναδέλφους σας από κάθε γωνιά του πλανήτη, τα παιδιά να κάνουν τηλεκπαίδευση κι όλα αυτά με όλες τις smart συσκευές ταυτόχρονα online.

Είναι, μερικά μόνο, από τα όσα φέρνει στη ζωή μας απλόχερα η COSMOTE. Το κάνει εδώ και χρόνια, αλλά τώρα πάει το γρήγορο ίντερνετ ένα βήμα πιο πέρα: επεκτείνει με ταχείς ρυθμούς σε όλη την επικράτεια την υποδομή του Fiber to the Home μέσω του δικτύου COSMOTE Fiber, του μεγαλύτερου δικτύου οπτικών ινών κι έτσι, αναβαθμίζεται όλη η χώρα. Σε όλους τους τομείς της.

Με λίγα λόγια, η COSMOTE «χτίζει» το ψηφιακό μέλλον της Ελλάδας, καθώς υλοποιεί τη μεγαλύτερη επένδυση σε τηλεπικοινωνιακές υποδομές των τελευταίων δεκαετιών!

Τεχνολογική υπεροχή

Επιταχύνοντας την υλοποίηση του επενδυτικού του πλάνου για την αναβάθμιση της χώρας, που ξεπερνά τα 3 δισ. ευρώ, ο Όμιλος ΟΤΕ προχωρά με βήμα ταχύ για να καλύψει περίπου τα 2/3 των γραμμών της χώρας με οπτική ίνα, φέρνοντας το FTTH σε 1 εκατομμύριο νοικοκυριά και επιχειρήσεις μέσα στο 2022 και σε 3 εκατομμύρια μέχρι το 2027. Ήδη, 650.000 νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε όλη την Ελλάδα έχουν πρόσβαση σε 100% οπτική ίνα μέχρι το σπίτι (FTTH) μέσω του COSMOTE Fiber.

Η ψηφιακή αναβάθμιση της χώρας ξεκίνησε και ποιοι είναι οι πλέον κατάλληλοι για να μας εξηγήσουν με απλά λόγια τι σημαίνει αυτό για εμάς; Οι άνθρωποι που ξέρουν καλύτερα από τον καθένα: οι τεχνικοί.

Τι σημαίνουν, με απλά λόγια, οι οπτικές ίνες μέχρι το σπίτι; H 100% οπτική ίνα στην πρίζα σημαίνει και 100% εγγυημένη ταχύτητα Internet 100 & 200Mbps. Οι οπτικές ίνες παρέχουν σταθερή απόδοση & ταχύτητα Internet χωρίς επιρροές από εξωγενείς παράγοντες, όπως η υγρασία, το κρύο ή τα μαγνητικά πεδία. Συγκεκριμένα, μία σύνδεση με 100% οπτική ίνα, δίνει τη δυνατότητα για downloading και uploading, μέχρι και 8 φορές πιο γρήγορα, ώστε να κατεβάζετε μεγάλα αρχεία, αλλά και να ανεβάζετε ό,τι θέλετε σε δευτερόλεπτα. Επίσης, είναι εφικτό το HD video streaming, το live gaming μαζί με τις συσκευές όλων των χρηστών ταυτόχρονα online, χωρίς καμία διακοπή ή καθυστέρηση. Εσείς, ακόμα να δείτε εάν έχει φθάσει η υποδομή FTTH έξω από την πόρτα σας; Για άμεσο έλεγχο διαθεσιμότητας, δείτε εδώ.

Δωρεάν αναβάθμιση ταχυτήτων

Παράλληλα με την ανάπτυξη του FTTH, η COSMOTE κάνει ένα δώρο στους συνδρομητές της: τους αναβαθμίζει την ταχύτητα του σταθερού ευρυζωνικού internet, όπου είναι τεχνολογικά εφικτό! Δηλαδή, περισσότεροι από 750.000 οικιακοί και εταιρικοί πελάτες, σε περιοχές όπου δεν έχει φτάσει ακόμη η οπτική ίνα μέχρι το σπίτι και την επιχείρηση, θα δουν τις ταχύτητες του σταθερού ευρυζωνικού Internet να αναβαθμίζονται δωρεάν στην αμέσως επόμενη εμπορικά διαθέσιμη ταχύτητα, μέσα στο 2022.

Οι συνδρομητές δεν χρειάζεται να κάνουν τίποτα. Ενημερώνονται αμέσως μετά την ολοκλήρωση της αναβάθμισης, μέσω του λογαριασμού σταθερής, της εφαρμογής My COSMOTE App και με γραπτό μήνυμα (sms). Ήδη, η αναβάθμιση ταχυτήτων έχει υλοποιηθεί στο 30% των συνδέσεων που μπορούν να αναβαθμιστούν και συνεχίζεται με ταχείς ρυθμούς.

Με υποδομή FTTH κι αναβαθμισμένες ταχύτητες, η χώρα αλλάζει ταχύτητα και περνάει σε μία νέα εποχή ανάπτυξης και ευημερίας.

Ας την καλωσορίσουμε!

To άρθρο Το άλμα στις επενδύσεις μάς οδηγεί σε έναν κόσμο πιο γρήγορο για όλους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα