Το Facebook δεν θα απαγορεύει πια τις θεωρίες ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο

18:55 27/5/2021 - Πηγή: NewsIt

Το Facebook δεν θα απαγορεύει πλέον τη δημοσίευση θεωριών, που υποστηρίζουν ότι ο κορονοϊός δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο, τη στιγμή που η υπόθεση ενός ατυχήματος σε εργαστήριο στην Κίνα επανέρχεται στο δημόσιο διάλογο στις ΗΠΑ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τις έρευνες, που βρίσκονται σε εξέλιξη, σχετικά με το από πού προήλθε η Covid-19 και κατόπιν διαβούλευσης με ειδικούς της υγείας, δεν

θα αποσύρουμε πλέον από τις πλατφόρμες μας τους ισχυρισμούς ότι η Covid-19 δημιουργήθηκε από τον άνθρωπο ή κατασκευάστηκε», ανέφερε χθες στον ιστότοπό του ο όμιλος, στον οποίο ανήκει, επίσης, το Instagram.

Click4more: Καμπανάκι από κορυφαίο Γερμανό λοιμωξιολόγο: «Ο κορονοϊός μπορεί να αντεπιτεθεί»

Το μέσο κοινωνικής δικτύωσης, το οποίο χρησιμοποιούν 3,45 δισεκατομμύρια άνθρωποι σε τουλάχιστον μία από τις τέσσερις πλατφόρμες του (Facebook, Instagram, Messenger, WhatsApp), κάνει πίσω από τους προηγούμενους κανονισμούς του σχετικά με την παραπληροφόρηση την εποχή της Covid-19, τους οποίους είχε επικαιροποιήσει τον περασμένο Φεβρουάριο.

Προέβλεπαν την απαγόρευση των θεωριών που έκαναν λόγο για «ανθρώπινο χέρι» πίσω από τον ιό, όπως και μεταξύ άλλων, σχετικά με την υποτιθέμενη αναποτελεσματικότητα των εμβολίων.

«Συνεχίζουμε να εργαζόμαστε με τους ειδικούς για να παρακολουθούμε την εξέλιξη της φύσης της πανδημίας και επικαιροποιούμε τακτικά τις πολιτικές μας ανάλογα με τα νέα δεδομένα και τις τάσεις που εμφανίζονται», εξηγεί το Facebook.

Πηγή: ΑΠΕΜΠΕ.

To άρθρο Το Facebook δεν θα απαγορεύει πια τις θεωρίες ότι ο κορονοϊός προήλθε από εργαστήριο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Facebook,