Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην Άνω Πόλη με πετροπόλεμο και μπουκάλια (pics)

10:09 17/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Επεισόδια σημειώθηκαν το βράδυ του Σαββάτου στην πλατεία Καλλιθέας στην Άνω Πόλη Θεσσαλονίκης.

Η αστυνομία ενημερώθηκε για παρουσία συγκεντρωμένων ατόμων στην περιοχή και έσπευσε για να τα απομακρύνει, στο πλαίσιο της εφαρμογής της νομοθεσίας περί μη συγχρωτισμού λόγω του κορονοϊού. Με την εμφάνιση των αστυνομικών δυνάμεων, άτομα έριξαν πέτρες και μπουκάλια εναντίον των αστυνομικών. Στη συνέχεια

απωθήθηκαν από την αστυνομία. Κάποιοι από αυτούς έστησαν οδοφράγματα με κάδους απορριμμάτων και πέταξαν πέτρες προς τα ΜΑΤ.

Νεαροί που βρίσκονταν στην πλατεία κατήγγειλαν στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την αστυνομική επέμβαση, σημειώνοντας ότι έγινε χρήση βίας και χειροβομβίδων κρότου λάμψης.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, η συγκεκριμένη πλατεία το τελευταίο διάστημα γεμίζει από νεαρούς που κάνουν φασαρία μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες. Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η αστυνομική επέμβαση έγινε έπειτα από αλλεπάλληλες καταγγελίες κατοίκων της περιοχής.

Ανακοίνωση της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης για το περιστατικό

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ Θεσσαλονίκης εξέδωσε ανακοίνωση, με την οποία καταγγέλλει την αστυνομική επέμβαση και τονίζει ότι η Νέα Δημοκρατία χρησιμοποιεί την υγειονομική κρίση ως ευκαιρία για επίθεση στη δημοκρατία και τα δικαιώματα.

Πηγή: thestival

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Επεισόδια στην Άνω Πόλη με πετροπόλεμο και μπουκάλια (pics) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα