Θεσσαλονίκη: Άναψε το δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους

20:48 8/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Το 18 μέτρων φυσικό έλατο φωταγωγήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη. Το «κουμπί» πάτησε ο Δήμαρχος Κωνσταντίνος Ζέρβας.

Ξεχωριστή ατμόσφαιρα δημιούργησε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Θεσσαλονίκης με τις χριστουγεννιάτικες μελωδίες της, ενώ το παρών στη φωταγώγηση έδωσαν εκπρόσωποι φορέων της πόλης και εταιρειών που μοιράστηκαν

αλλά και στήριξαν μέσα από δωρεές το όραμα του Δήμου Θεσσαλονίκης.

Δείτε το βίντεο του GRTIMES:

Σύμφωνα με το GRTIMES, την πλατεία και τον άξονα της Αριστοτέλους φωτίζουν φέτος περίπου 350.000 γιορτινά λαμπιόνια, που όμως είναι χαμηλής ενεργειακής κατανάλωσης.
Περιμετρικά του έχουν τοποθετηθεί σε συστάδες χαμηλότερα φυσικά έλατα, ενώ το εορταστικό σκηνικό συμπληρώνουν οι κόκκινοι πύργοι, οι οποίοι διαθέτουν φωτιστικό εξοπλισμό που ρυθμίζεται κεντρικά, ώστε να δημιουργεί μια συγχρονισμένη κίνηση φωτός.

Στην πλατεία Αριστοτέλους έχουν στηθεί δύο σπιτάκια σκανδιναβικού τύπου, εκ των οποίων το ένα θα αξιοποιείται για κοινωνικές δράσεις, ενώ από το δεύτερο θα ακούγονται χριστουγεννιάτικες μελωδίες.

Ένα ξεχωριστό οπτικό αποτέλεσμα, εξάλλου, διαμορφώνουν τα πολυκαρβονικά χριστουγεννιάτικα δέντρα που βρίσκονται τοποθετημένα τόσο στην πλατεία, όσο και στον άξονα της Αριστοτέλους και φωτίζονται σε διάφορα χρώματα.

Περίπου 500 φυσικά δέντρα κοσμούν τα παρτέρια σε όλον τον άξονα της Αριστοτέλους, που με τον εντυπωσιακό στολισμό του αποτελεί πόλο έλξης για ανθρώπους κάθε ηλικίας.

Οι δαπάνες αυτού του στολισμού, καλύφθηκαν εξ ολοκλήρου από δωρεές ιδιωτών και φορέων που στήριξαν αυτήν τη μεγάλη προσπάθεια του Δήμου Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με το GRTIMES.

To άρθρο Θεσσαλονίκη: Άναψε το δέντρο στην πλατεία Αριστοτέλους δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θεσσαλονίκη, Άναψε, Αριστοτέλους,thessaloniki, anapse, aristotelous