Θέος για Έρικσεν: «Ευτυχώς οι γιατροί έδρασαν εντός 4 λεπτών!»

21:34 12/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο επικεφαλής του ιατρικού τιμ του Ολυμπιακού, Χρήστος Θέος μίλησε στην τηλεόραση του ΑΝΤ1 κι εξήγησε πως οι γιατροί κατάφεραν να σώσουν τον Κρίστιαν Έρικσεν, o οποίος κατέρρευσε κατά τη διάρκεια του αγώνα της Δανίας με τη Φινλανδία για το Euro 2020.

Ο Χρήστος Θέος εξήγησε το

τι ακριβώς συνέβη με τον Δανό παίκτη, αποθεώνοντας τους γιατρούς που βρίσκονταν στο γήπεδο για την ταχύτητά τους.

Αναλυτικά τα όσα είπε:

«Ακούω πως ανένηψε, πράγμα που σημαίνει πως οι γιατροί έκαναν καλά τη δουλειά τους.

Αυτό που είναι σημαντικό σε αυτές τις περιπτώσεις είναι πως από την στιγμή που υπάρχει καρδιοαναπνευστική ανακοπή, πρέπει μέσα σε… χρόνο-ρεκόρ να αντιδράσουν τα ιατρικά τιμ των ομάδων.

Ο χρόνος αυτός στις συγκεκριμένες περιπτώσεις υπολογίζεται στα 4 λεπτά, μιας και μετά δημιουργούνται ανεπανόρθωτες βλάβες στη λειτουργία ζωτικών οργάνων.

Αυτό που μπορούμε να πούμε με βεβαιότητα, είναι πως οι γιατροί που βρίσκονταν στο γήπεδο ακολούθησαν κατά γράμμα τα βήματα της διαδικασίας που ορίζεται γι’ αυτές τις περιπτώσεις, προκειμένου να υπάρξει αναζωογόνηση του ασθενούς.

Είδα ότι τηρήθηκε το πρωτόκολλο και άρχισαν τις συμπιέσεις για να βοηθήσουν την αδύναμη καρδιά του να επανέλθει και να οξυγονωθεί ο εγκέφαλος.

Πολλά είναι τα αίτια που δημιουργούν καρδιοαναπνευστική ανακοπή, όπως αυτή που έπαθε ο Έρικσεν. Τα αίτια θα ερευνηθούν όταν γίνουν όλες οι εξετάσεις στο νοσοκομείο.

Μπορεί να είναι πρόβλημα της καρδιάς, μπορεί να είναι αλλεργίες, μπορούν να είναι πολλά πράγματα τα αίτια.

Αυτό στο οποίο αξίζει να σταθούμε είναι πως οι γιατροί έδειξαν γρήγορα αντανακλαστικά και την απαραίτητη ευαισθησία και τώρα μπορούμε να μιλάμε για ένα ευτυχές τέλος».

 

To άρθρο Θέος για Έρικσεν: «Ευτυχώς οι γιατροί έδρασαν εντός 4 λεπτών!» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Θέος, Έρικσεν, Ευτυχώς,theos, eriksen, eftychos