Τεράστια επιχείρηση της Europol για διακινητές κοκαΐνης – Εξαρθρώθηκε η “Kompania Bello” (video)

16:43 17/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Ύστερα από πενταετή έρευνα, ολοκληρώθηκε την Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2020, η μεγάλη αστυνομική επιχείρηση της Europol και της Eurojust, για την εξάρθωση της αλβανικής οργάνωσης “Kompania Bello” που διακινούσε μεγάλες ποσότητες κοκαΐνης στην Ευρώπη. 

Οι έρευνες άρχισαν τον Μάιο του 2015 από τις ιταλικές αρχές και επεκτάθηκαν σε ακόμα εννέα χώρες και συγκεκριμένα σε Γερμανία, Ισπανία, Ουγγαρία, Ελλάδα,

Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο, Ρουμανία, Αλβανία και Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.
Από τη χώρα μας συμμετείχε η Υποδιεύθυνση Δίωξης Ναρκωτικών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, η οποία στο πλαίσιο της επιχείρησης προχώρησε στη σύλληψη δύο αλλοδαπών, σε περιοχή της Αττικής. Σε βάρος του ενός εκκρεμούσε ευρωπαϊκό ένταλμα σύλληψης των ιταλικών αρχών, σύμφωνα με το όποιο ήταν επιφορτισμένος με τον συντονισμό των μεταφορών των ναρκωτικών της εγκληματικής οργάνωσης.

Τα ευρήματα της ελληνικής αστυνομίας:

Σε έρευνα που πραγματοποιήθηκε στο σπίτι των συλληφθέντων, μεταξύ άλλων, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν:
-κυνηγετικό όπλο
-3.500 ευρώ
-2 ηλεκτρονικές ζυγαριές ακριβείας
-συσκευή ανίχνευσης συσκευών γεοεντοπισμού
-ζευγάρι κιάλια
-πλήθος γαντιών
-2 μονωτικές ταινίες
-2 κινητά τηλέφωνα.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία και οδηγήθηκαν στον αρμόδιο Εισαγγελέα.

Σημειώνεται ότι, στο πλαίσιο της αστυνομικής επιχείρησης συνελήφθησαν συνολικά 20 άτομα, ενώ κατά τη διάρκεια της πενταετούς έρευνας είχαν συλληφθεί ακόμα 84 μέλη της οργάνωσης και έχουν κατασχεθεί –μεταξύ άλλων- πάνω από 3,8 τόνοι κοκαΐνης και περισσότερα από 5,5 εκατομμύρια ευρώ.

To άρθρο Τεράστια επιχείρηση της Europol για διακινητές κοκαΐνης – Εξαρθρώθηκε η “Kompania Bello” (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα