Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η παράταση

08:33 25/2/2023 - Πηγή: NewsIt

Μόλις λίγες ημέρες απέμειναν για την εξόφληση των τελών κυκλοφορίας 2023 και αμέσως μετά, πιθανότατα από τις αρχές Απριλίου θα ανοίξει η πλατφόρμα για την πληρωμή με το μήνα.

Εκπνέει στις 28 Φεβρουαρίου 2023, η προθεσμία για την πληρωμή τελών κυκλοφορίας 2023 χωρίς κανένα κίνδυνο για πρόστιμο.

Οι

πολίτες έχουν την δυνατότητα να προχωρήσουν στις πληρωμές τους με τρεις τρόπους, ενώ όσοι δεν τακτοποιήσουν τις οφειλές τους θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλα πρόστιμα.

Οι τρόποι πληρωμής 

Όπως και πέρυσι, τα ειδοποιητήρια που φέρουν κωδικό πληρωμής σε τράπεζα, αλλά και το QR Code, για την εξυπηρέτηση των πληρωμών σε φυσικό κατάστημα τράπεζας ή μέσω ηλεκτρονικής πλατφόρμας. Εναλλακτικά, υπάρχει η δυνατότητα πληρωμής του ποσού με φυσική επίσκεψη στα ΕΛΤΑ.

Πιο αναλυτικά, οι πληρωμές για τα τέλη κυκλοφορίας μπορούν να γίνουν:

Μέσω των μηχανημάτων αυτόματων συναλλαγών που βρίσκονται στις τράπεζες. Σε αυτή την περίπτωση που ζητάτε το QR Code, το εικονίδιο δηλαδή που βρίσκεται πάνω δεξιά στο ειδοποιητήριο.Μέσω Web Banking εφόσον έχετε πρόσβαση, από την τράπεζα σας, εφαρμογή. Σε αυτή την περίπτωση που σας ζητηθεί ο κωδικός RF. Είναι ο 23ψήφιος αριθμός που βρίσκεται στο κέντρο του ειδοποιητηρίου αμέσως μετά τα γράμματα «RF».Τέλος, μπορείτε να οπλιστείτε με υπομονή και να μεταβείτε στην πλησιέστερη τράπεζα ή σε κάποιο υποκατάστημα των ΕΛΤΑ και να πληρώσετε στο ταμείο, έχοντας εκτυπώσει εκ των προτέρων το ειδοποιητήριο.Ψηφιακή κατάθεση πινακίδων

Παράλληλα ο χρόνος μετρά αντίστροφα και λήγει στις 28 Φεβρουαρίου 2023για την ψηφιακή κατάθεση πινακίδων κυκλοφορίας. Οι ιδιοκτήτες αυτοκινήτων έχουν τη δυνατότητα να θέσουν τα οχήματά τους σε ακινησία με λίγα κλικ στον υπολογιστή τους ή ακόμη και στο κινητό τους.

Οσοι καταθέσουν ψηφιακά τις πινακίδες κυκλοφορίας του αυτοκινήτου τους θα έχουν τη δυνατότητα να τις πάρουν πίσω από τον Απρίλιο καθώς πριν το Πάσχα θα έρθουν τα τέλη κυκλοφορίας με το μήνα.

Οι φορολογούμενοι που θα επιλέξουν να θέσουν σε ακινησία το όχημά τους μέχρι το τέλος του μήνα και αποφασίσουν να το θέσουν ξανά σε κυκλοφορία τον Απρίλιο και να το κρατήσουν έως το τέλος του χρόνου θα πρέπει να πληρώσουν τα 9/12 του ετήσιου ποσού, κερδίζοντας έτσι έκπτωση 25% στα ετήσια τέλη κυκλοφορίας.

Για παράδειγμα ο ιδιοκτήτης αυτοκινήτου 2.000 κ.ε. του 2007 με ετήσια τέλη κυκλοφορίας 690 ευρώ εάν θέσει σε ακινησία το όχημά του στο τέλος Φεβρουαρίου μπορεί να το θέσει ξανά σε κυκλοφορία τον Απρίλιο και να το έχει μέχρι και το Δεκέμβριο του 2023 πληρώνοντας τέλη 517,50 ευρώ.

Με την κίνηση αυτή ο ιδιοκτήτης του οχήματος θα έχει πληρώσει τέλη κυκλοφορίας για 9 μήνες και θα κυκλοφορεί το αυτοκίνητό του για 11 μήνες καθώς το αυτοκίνητο θα βρίσκεται σε ακινησία μόνο για ένα μήνα, τον Μάρτιο.

To άρθρο Τέλη Κυκλοφορίας 2023: Στις 28 Φεβρουαρίου εκπνέει η παράταση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα