ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή η κατάσταση στην Ελλάδα με τους θανάτους από κορονοϊό – Στην Δράμα ο Τσίπρας

07:36 27/11/2020 - Πηγή: NewsIt

Την Δράμα, όπου τα πράγματα στο νοσοκομείο της πόλης φαίνονται οριακά καθώς χθες μεταφέρθηκαν τρείς ασθενείς με κορονοϊό σε νοσοκομεία της Αθήνας – θα  επισκεφθεί σήμερα ο Αλέξης Τσίπρας

Ο βουλευτής Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Θ. Ξανθόπουλος

σε δήλωση του κατήγγειλε μάλιστα ότι «την ώρα που η Κυβέρνηση διπλασιάζει την αποζημίωση των ιδιωτικών κλινικών για το σύνολο των περιστατικών που νοσηλεύουν από το ΕΣΥ, το Νοσοκομείο Δράμας, που έχει εξαντλήσει τις δυνατότητες νοσηλείας περιστατικών Covid, “ξέμεινε» από οξυγόνο. Όχι δεν είναι κάποιου είδους μακάβριο fakenews, αλλά επικίνδυνη πραγματικότητα».

 Όπως τόνιζαν  μάλιστα τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης «την στιγμή που η βασική ανάγκη των νοσηλευόμενων είναι η χορήγηση οξυγόνου, η Διοίκηση του Νοσοκομείου Δράμας και οι πολιτικοί της προϊστάμενοι κατάφεραν να αφήσουν το Νοσοκομείο χωρίς οξυγόνο. Κάλυψαν τις ανάγκες με φιάλες που συγκεντρώθηκαν εκ των ενόντων ενώ η ιταλική Εταιρεία, που ανέλαβε το έργο της αναβάθμισης του συστήματος παροχής οξυγόνου, αναμένεται την επόμενη εβδομάδα!».

Την ίδια ώρα τα στελέχη της Κουμουνδούρου δίνουν ιδιαίτερη σημασία  στους διαδραστικούς πίνακες του Οur World in Data (ourworldindata.org) που χρησιμοποιεί τα επίσημα στοιχεία του Ευρωπαϊκού Κέντρου Πρόληψης και Ελέγχου των Νόσων στην Ελλάδα .

Σύμφωνα με αυτά τα στοιχεία :

Η Ελλάδα στην θλιβερή κατάταξη των θανάτων ανά εκατομμύριο σε εβδομαδιαία βάση έχει ξεπεράσει την Ευρωπαϊκή Ένωση στο σύνολό της, δείχνοντας ότι η χώρα μας βρίσκεται στις χώρες – μέλη με τις χειρότερες επιδόσεις. Παράλληλα βρίσκεται ψηλότερα σε σχέση με την Πορτογαλία, την Βρετανία, την Ισπανία και τη Γερμανία, για τις οποίες οι αναφορές υπήρξαν τραγικές στο πρώτο κύμα του κορωνοϊού.

Το πιο ανησυχητικό δεδομένο είναι πως η τάση της Ελλάδας δεν δείχνει να μειώνεται, σε αντίθεση με άλλες χώρες. Μάλιστα αυξάνεται ραγδαία. Το αποτέλεσμα είναι ο αριθμός των θανάτων ανά εκατομμύριο στη χώρα μας να πλησιάζει τον αριθμό της Γαλλίας με ταχύτατους ρυθμούς.

Παράλληλα ο ρυθμός αύξησης της Ελλάδας δείχνει να είναι ελαφρώς χειρότερος και από της Ιταλίας, ενώ του Βελγίου είναι σαφώς πτωτικός. Αν η τραγική κατάσταση στην Ελλάδα δεν ανακοπεί και τα αναγκαία μέτρα που έχουν επιβληθεί δεν αποδώσουν, τότε μπορεί να ζήσουμε χειρότερες καταστάσεις. 

 

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Θλιβερή η κατάσταση στην Ελλάδα με τους θανάτους από κορονοϊό – Στην Δράμα ο Τσίπρας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα