ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιλέγει πόλωση και ρίχνει ευθύνες σε πολίτες και κόμματα

08:24 10/11/2021 - Πηγή: NewsIt

Το δρόμο της πόλωσης και της επίρριψης των ευθυνών σε πολίτες και κόμματα για την κατάσταση που επικρατεί στην υγεία ακολούθησε χθες (09.11.2021) κατά την διάρκεια της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ ο πρωθυπουργός, λένε τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.

Στον ΣΥΡΙΖΑ σημειώνουν πως «όσο ο κ. Μητσοτάκης βυθίζει τη χώρα στην αποτυχία και την ανεπάρκειά του, τόσο τα κρούσματα και οι απώλειες

θα αυξάνονται δραματικά με την υπογραφή του.

Όσο δεν κάνει τα αυτονόητα για την πανδημία τόσο θα φέρνει πιο κοντά ακόμα έναν φονικό χειμώνα αλλά και εν τέλει ακόμα ένα καταστροφικό lockdown που θα επισφραγίσει την αποτυχία του.

Και όσο πιο πολύ χάνει τον έλεγχο και βουλιάζει, τόσο πιο χυδαίος θα γίνεται για να κρύψει τις ευθύνες του. Αν δεν μπορεί να κάνει τα αυτονόητα, ας πάρει τον περιφερόμενο θίασό του και ας πάνε σπίτια τους».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, Νάσος Ηλιόπουλος, αναφερόμενος μάλιστα στην τακτική που ακολουθεί η κυβέρνηση στο θέμα της πανδημίας ανέφερε ότι «ο Κυριάκος Μητσοτάκης περπατάει μόνος του “το τελευταίο μίλι” από το Φλεβάρη, ένα τελευταίο μίλι που για όλη την υπόλοιπη κοινωνία αποδείχθηκε ένας ατέλειωτος Γολγοθάς».

Αναφερθείς στην κατάσταση που επικρατεί στη βόρεια Ελλάδα, το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ επεσήμανε ότι «δεν μπορούμε να ξεχνάμε ότι το περσινό δεύτερο κύμα άφησε μια τεράστια πληγή, ειδικά για τη βόρεια Ελλάδα στην οποία η πλειονότητα των απωλειών ήταν εκτός ΜΕΘ. Είναι τραγικό ότι ένα χρόνο μετά οι δείκτες της πανδημίας είναι σε χειρότερη θέση: αυτή τη στιγμή για παράδειγμα έχουμε 477 διασωληνωμένους, ενώ πέρσι την αντίστοιχη μέρα είχαμε 228».

Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι θα πρέπει να αλλάξει το πρωτόκολλο που ισχύει αυτή τη στιγμή στα σχολεία (50+1) και επισημαίνουν ότι θα πρέπει να επανέλθει η τηλεργασία εκεί που υπάρχει δυνατότητα.

Σε ό,τι αφορά στους ανεμβολίαστους, τα στελέχη της Κουμουνδούρου επιμένουν ότι όλες οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι το ποσοστό των συνειδητών αντιεμβολιαστών δεν ξεπερνά το 15%. «Από το 15% μέχρι το 40% λοιπόν υπάρχει η ξεκάθαρη ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Μιας κυβέρνησης που έχει υπουργό Υγείας έναν άνθρωπο ο οποίος, λίγους μήνες πριν, δήλωνε ότι δεν είναι δική τους ευθύνη να πείσουν τους πολίτες να εμβολιαστούν».

Σχολιάζοντας ακόμα το ενδεχόμενο lockdown, τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επισημαίνουν ότι: «τα μέτρα ενίσχυσης του ΕΣΥ και προστασίας της δημόσιας υγείας που προτείνουμε, είναι ακριβώς για να μη φτάσουμε σε ένα τέτοιο σημείο –το οποίο θα σηματοδοτήσει προφανώς την απόλυτη αποτυχία της κυβέρνησης».

«Σε κάθε περίπτωση, όπου υπάρξουν μέτρα περιορισμού, πρέπει η κυβέρνηση να πάρει και μέτρα οικονομικής ενίσχυσης», ανέφερε χαρακτηριστικά ο Νάσος Ηλιόπουλος. «Ένα τέτοιο μέτρο είναι η ρύθμιση και διαγραφή του ιδιωτικού χρέους των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, που γεννήθηκε μέσα στην πανδημία. Είναι μέτρο που θα κρατήσει τις επιχειρήσεις ζωντανές, θα διατηρήσει τις θέσεις εργασίας και στο τέλος της ημέρας θα φέρει έσοδα στο δημόσιο ταμείο, τα οποία διαφορετικά θα χάνονταν», κατέληξε ο εκπρόσωπος τύπου του ΣΥΡΙΖΑ.

To άρθρο ΣΥΡΙΖΑ: Ο Μητσοτάκης επιλέγει πόλωση και ρίχνει ευθύνες σε πολίτες και κόμματα δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΣΥΡΙΖΑ, Μητσοτάκης,syriza, mitsotakis