Συντετριμμένη η σύζυγος του Αλέξη Μανθεάκη από τον θάνατό του - Η ζωή του, η Αθηνά Ωνάση και ο «καρδιακός» του φίλος που μιλάει στο newsit.gr

15:40 30/10/2021 - Πηγή: NewsIt

Την τελευταία του πνοή, σε ηλικία μόλις 68 ετών, άφησε ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της Αθηνάς Ωνάση στην Αθήνα, Αλέξης Μανθεάκης.

Ο Αλέξης Μανθεάκης είχε αποτραβηχτεί από τα φώτα της δημοσιότητας τα τελευταία χρόνια και είχε αφιερωθεί στη συγγραφή βιβλίων, ενώ πριν λίγα χρόνια είχε κυκλοφορήσει το βιβλίο «Αθηνά: στο μάτι του κυκλώνα», το οποίο ουσιαστικά ήταν «μια εκ των έσω μαρτυρία για τη ζωή της πλουσιότερης κοπέλας στον κόσμο».

«Είμαι κομμάτια»

λέει με «σπασμένη» φωνή στο newsit.gr, η απαρηγόρητη σύζυγός του, Δήμητρα, η οποία έχασε τον σύντροφο της ζωής της από καρκίνο.

Την είδηση του θανάτου του «Παγκόσμιου Έλληνα», όπως τον χαρακτήριζαν, γνωστοποίησε εκ μέρους της οικογένειας, με ανάρτησή του στο Facebook, ο Κυριάκος Μαριδάκης, Πρέσβης στην εταιρεία Hellenic Institute of Cultural Diplomacy.

Δείτε την ανάρτησή του

Συντετριμμένος ο κος. Μαριδάκης μίλησε στο newsit.gr και αποκάλυψε ότι ενώ ο καρδιακός του φίλος, Αλέξης, είχε ξεκινήσει εδώ και 2 χρόνια θεραπείες, «προτιμούσε πάντα να κρατάει χαμηλό προφίλ και να μην το βάζει κάτω. Έχω μπροστά μου το χαμόγελό του».

«Ήταν για εμάς πολύ σημαντικός, ξεχωριστός. Ήταν πάντα δίπλα μας ο Αλέξης. Ενώ περνούσε δύσκολα και ψυχολογικά, μας βοηθούσε, είχε ιδιαίτερες γνώσεις. Όλα τα έγγραφα που έπρεπε να σταλούν σε υπουργούς ξένων κρατών, στον Πρόεδρο της Ε.Ε. και σε αρχηγούς κρατών, περνούσαν πάντα από την έγκρισή του», συμπληρώνει.

Μάλιστα ο κ. Μαριδάκης αναφερόμενος στις σχέσεις του φίλου με την οικογένεια Ωνάση τόνισε ότι «ο Αλέξης είχε απογοητευτεί από την Αθηνά», εξηγώντας ότι τον είχε πληγώσει η συμπεριφορά της οικογένειας προς το πρόσωπό του.

Ο κ. Μαριδάκης καταλήγει, αποκαλύπτοντας στο newsit.gr, ότι «η κηδεία του Αλέξη Μανθεάκη έγινε χθες (σ.σ. Πέμπτη 29 Οκτωβρίου), γιατί όπως είπε «Ο Αλέξης τα ήθελε όλα ταπεινά».

Ποιος ήταν ο Αλέξης Μανθεάκης

Ο Αλέξης Μανθεάκης γεννήθηκε το 1953 στην Τανζανία (πρώην Τανγκανίκα) και μεγάλωσε στην Κένυα. Σπούδασε Αγγλική Φιλολογία, Επικοινωνία και Δημιουργική Γραφή στο Πανεπιστήμιο Στάνφορντ και εργάστηκε στον κινηματογράφο και στην τηλεόραση.

Click4more: Αθηνά Ωνάση: Αγνώριστη στο γάμο των Ζέιν στο Μόντε Κάρλο

Έγινε ευρέως γνωστός όταν ανέλαβε την εκπροσώπηση της Αθηνάς Ωνάση και του πατέρα της Τιερί Ρουσέλ κατά την περίοδο της δικαστικής διαμάχης των κληρονόμων του Ωνάση με το Ίδρυμα Ωνάση.

Είχε γράψει πλήθος άρθρων για έντυπα όπως το Vanity Fair και το Esquire και έχει δώσει συνεντεύξεις στο CNN, τους Sunday Times, τον Guardian, το BBC, το NBC, το Playboy, το History Channel, το Point de Vue, το USA Today, το People, το Al Jazeera και άλλα.

Δείτε στο παρακάτω βίντεο μια παλαιότερη συνέντευξή του

Σημειώνεται πως το βιβλίο του με τίτλο «Αθηνά: στο μάτι του κυκλώνα» που είχε δημοσιεύσει πριν από μερικά χρόνια, είχε προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και είχε αποκαλύψει άγνωστες πτυχές της Αθηνάς Ωνάση.

Ρεπορτάζ: Άννα Τσούτσα
Φωτογραφίες αρχείου: ΑΠΕΜΠΕ / Facebook: Alexis Mantheakis.

To άρθρο Συντετριμμένη η σύζυγος του Αλέξη Μανθεάκη από τον θάνατό του - Η ζωή του, η Αθηνά Ωνάση και ο «καρδιακός» του φίλος που μιλάει στο newsit.gr δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα