Συνεχίζουν παρά την κατακραυγή! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που δε θέλουν προσφυγόπουλα!

17:57 25/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Άνοιξε η κυκλοφορία στην Εθνική Οδό, όπου νωρίτερα είχαν αποκλειστεί τα διόδια της Αγίας Τριάδας από κατοίκους των Καμένων Βούρλων, που αντιδρούν στην εγκατάσταση ασυνόδευτων προσφυγόπουλων σε ξενοδοχείο της λουτρόπολης.

“Δεν είμαστε αφιλόξενοι, φιλόξενοι είμαστε. Μην ξεχνάμε ότι και πριν 2 χρόνια είχαμε φιλοξενήσει στο πρώην ξενοδοχείο Λεβέντη 250 πρόσφυγες έξω από τον

αστικό ιστό. Είχαν μείνει για περίπου 6 μήνες και τότε βέβαια δεν είχαμε ενημέρωση”, σημείωσε ο δήμαρχος Καμένων Βούρλων Γιάννης Συκιώτης.

Και συνέχισε: “Είμαστε σε καλό δρόμο να διευθετηθεί το θέμα για να φύγουν ή να μείνουν μέχρι να γίνουν τα χαρτιά τους για Γερμανία στα 39 αυτά προσφυγόπουλα. Μας διαβεβαίωσε ο Υπουργός ότι δεν θα έρθουν άλλοι πρόσφυγες στον τόπο μας και είμαστε σε διαβούλευση”.

Οι κινητοποιήσεις συνεχίστηκαν με συγκέντρωση διαμαρτυρίας έξω από το ξενοδοχείο που φιλοξενεί τα προσφυγόπουλα.

Μετά από ένα «ανήσυχο» βράδυ με ένταση εντός και φωνές διαμαρτυρίας εκτός του ξενοδοχείου όπου φιλοξενούνται 30 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα, οι κάτοικοι των Καμένων Βούρλων κλιμακώνουν σήμερα τις κινητοποιήσεις τους, όπως αποφάσισαν χθες σε λαϊκή συνέλευση και εν συνεχεία σε σύσκεψη στο Δημαρχείο παρουσία των προέδρων των τοπικών συλλόγων της περιοχής.

Click4More: Καμένα Βούρλα: Αίσχη από κατοίκους που άφησαν νηστικά τα προσφυγόπουλα για να τα διώξουν (Βίντεο)

Η τηλεοπτική παράκληση σήμερα το πρωί του Υπουργού Μετανάστευσης Νότη Μηταράκη να μην κλείσει η Ε.Ο δεν έγινε αποδεκτή από την τοπική κοινωνία ενώ η δήλωση του για έλλειψη ανθρωπισμού, έγινε κόκκινο πανί για τους κατοίκους των Καμένων Βούρλων που έκλεισαν σήμερα το μεσημέρι την κυκλοφορία στα διόδια της Αγίας Τριάδας.

Πάντως, πολλές είναι και οι αντιδράσεις στα μέσα μαζικής δικτύωσης για τις διαμαρτυρίες των κατοίκων Καμένων Βούρλων, που σύμφωνα με πολλούς, στρέφονται κατά 30 ανυπεράσπιστων και ταλαιπωρημένων παιδιών…

Πηγή: Lamianow

To άρθρο Συνεχίζουν παρά την κατακραυγή! Συγκέντρωση διαμαρτυρίας κάνουν κάτοικοι των Καμένων Βούρλων που δε θέλουν προσφυγόπουλα! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα