Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση των επιβατών του πλοίου που πήρε φωτιά - Καρέ καρέ τα όσα έζησαν

11:40 18/2/2022 - Πηγή: NewsIt

Συγκλονιστικές είναι οι εικόνες από τη διάσωση των επιβατών του πλοίου που έπιασε φωτιά ανοιχτά της Κέρκυρας.

Σε εικόνες που είδαν ο φως της δημοσιότητας, φαίνονται οι επιβαίνοντες που έχουν μεταφερθεί στα πλοία που έσπευσαν να τους διασώσουν και να τους μεταφέρουν στην Κέρκυρα.

Στοιβαγμένοι στο κατάστρωμα, μεταφέρθηκαν στην Κέρκυρα για να τους δοθεί βοήθεια και φροντίδα.

Στο

σημείο έφτασε πρώτο σκάφος της Ιταλικής Οικονομικής Αστυνομίας και σε αυτό επιβιβάστηκαν οι επιβάτες και το πλήρωμα από τις σωστικές λέμβους.

Όπως έχει γίνει γνωστό στο πλοίο επέβαιναν 290 άτομα (238 επιβάτες και 51 άτομα πλήρωμα). Έχουν διασωθεί οι 278 ενώ μένει να διαπιστωθεί εάν οι άλλοι 12 αγνοούνται η απλά δεν έχουν καταμετρηθεί σωστά.

Το χρονικό της διάσωσης

Οι δείκτες του ρολογιού έδειχναν τέσσερις και μισή σήμερα τα ξημερώματα, όταν το επιβατηγό πλοίο παραδόθηκε στις φλόγες.

Αμέσως το πλήρωμα ξύπνησε τους περισσότερους εκ των επιβατών που εκείνη την ώρα κοιμόνταν και τηρώντας το πρωτόκολλό του ανέβασε, όπως βλέπεται και στο οπτικό υλικό που εξασφάλισε το newsit.gr στο κατάστρωμα του πλοίου. Εκεί όλοι φόρεσαν τα σωσίβια τους και περίμεναν τη στιγμή που θα επιβιβαστούν στις σωστικές λέμβους. Από την πίσω πλευρά του πλοίου έβγαιναν καπνοί από τις φλόγες που είχαν ήδη εξαπλωθεί στο γκαράζ.  

Στη συνέχεια οι επιβάτες μπήκαν στις σωστικές λέμβους, ενώ οι φλόγες είχαν επεκταθεί σε όλο το πλοίο. Οι επιβάτες του Euroferry Olympia με τα κινητά τους τηλέφωνα κατέγραψαν την πύρινη λαίλαπα. Η σωστική λέμβος απομακρύνθηκε από το πλοίο, ενώ στη συνέχεια οι επιβάτες ανέβηκαν σε σκάφη της ελληνικής και ιταλικής ακτοφυλακής προκειμένου να μεταφερθούν με ασφάλεια στην Κέρκυρα.  

Εκεί εξετάστηκαν προληπτικά από τους γιατρούς και παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες.  

To άρθρο Συγκλονιστικές εικόνες από τη διάσωση των επιβατών του πλοίου που πήρε φωτιά - Καρέ καρέ τα όσα έζησαν δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα