Suzanne Eaton: “Πρωτόγνωρη η υπόθεση στα ποινικά χρονικά της χώρας” – “Συνέχισε να ζει κανονικά μετά το έγκλημα χωρίς να έχει κάποια ψύχωση”!

15:05 13/10/2020 - Πηγή: NewsIt

“Η υπόθεση της ανθρωποκτονίας της βιολόγου Σούζαν Ίτον είναι πρωτόγνωρη στα ποινικά χρονικά της χώρας”, δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η δικηγόρος της οικογένειας Ίτον, Βάσω Πανταζή. Εξήγησε ότι δεν ήταν τόσο ο τρόπος που έγινε το έγκλημα που κάνει την υπόθεση περίεργη… Όσο το γεγονός ότι ο καθ’΄ομολογίαν δράσης “συνεχίζει τη ζωή του ανενόχλητος”.

Όπως είπε η κ. Πανταζή, επί επτά ολόκληρες μέρες ο κατηγορούμενος μετά την ανθρωποκτονία ακολουθεί κανονικά τη ζωή του με τη γυναίκα του τα παιδιά του και διαβιεί φυσιολογικά. Αναφέρει ότι έχουν γίνει πραγματογνωμοσύνες “και ο άνθρωπος αυτός δεν φαίνεται να πάσχει από κάποια ψύχωση”! 

Το παράπονο της οικογένειας του θύματος είναι ότι δεν ακούστηκε μέχρι αυτή την ώρα ούτε ένα συγνώμη. “Εμείς περιμέναμε σήμερα το πρωί μία “συγνώμη” η οποία όμως δεν ακούστηκε ποτέ. Αυτό περίμενε η αδερφή της θανούσης η Τζούλι η οποία ήρθε από την Αμερική, να ακουστεί μία “συγνώμη” έστω και αν δεν την εννοούσε. Το έχουμε δει αυτό και σε άλλα δικαστήρια. Αλλά αυτή η παντελής έλλειψη της συγνώμης νομίζω ότι δεν τιμά τον κατηγορούμενο”.

Η κ. Πανταζή, αναφερόμενη στην τοπική κοινωνία του Μάλεμε όπου εξελίχθηκε η υπόθεση της ανθρωποκτονίας, είπε επίσης στο ΑΠΕ-ΜΠΕ: “Οι Κρητικοί έχουν δείξει το ήθος τους, όλο το Μάλεμε βοήθησε στις προσπάθειες να βρεθεί η άτυχη Σούζαν Ίτον και μου έκανε και εντύπωση η επιθυμία της αδερφή της Τζούλι να πει ένα “ευχαριστώ” προς όλους τους κάτοικους στο Μάλεμε που έτρεξαν για να βρουν την αδερφή της και να βοηθήσουν στην υπόθεση. Αυτό δείχνει ποια είναι η Κρήτη ποια είναι η κοινωνία της όπως επίσης δεν είναι τυχαίο ότι η οικογένεια του δράστη έχει φύγει, δεν ζει πλέον στην Κρήτη. Νομίζω ότι έχει αποβληθεί από το κομμάτι το κοινωνικό και μένει πλέον μόνο η δικαστική κρίση για να μπει πλέον αυτός ο άνθρωπος ο κατηγορούμενος στο περιθώριο των κοινωνικών προσωπικοτήτων”.

Σε λίγη ώρα αναμένεται η απολογία του 28χρονου κατηγορούμενου, ο οποίος θυμίζουμε ότι μετά τη σύλληψή του ομολόγησε πως ήταν εκείνος που βίασε και σκότωσε την επιστήμονα ενώ την σορό της την έκρυψε σε σπήλαιο στα Χανιά.

“Περίεργη η συμπεριφορά του κατηγορουμένου”

Συγκλονιστική ήταν και η κατάθεση του αστυνομικού που ασχολήθηκε με την υπόθεση της δολοφονίας της 60χρονης βιολόγου. Ο αστυνομικός ξεκίνησε την κατάθεσή του από τις πρώτες ημέρες της εξαφάνισής της μέχρι και την στιγμή που ομολόγησε ο 28χρονος.

Σύμφωνα με το CretaPost, ανάφερε πως κατά την έρευνα που έκαναν μέσω οπτικού υλικού από κλειστές κάμαρες ασφαλείας βρήκαν κάποια πρόσωπα που βρίσκονταν κοντά στον σπήλαιο όπου βρέθηκε η σορός της βιολόγου. Ανάμεσά τους ήταν και ο κατηγορούμενος ο οποίος κινούνταν με το ιδιαίτερο όχημά του.

“Βλέποντας το αυτοκίνητο τον καλέσαμε να καταθέσει καθώς ήταν από τους υπόπτους”, ανέφερε ο αστυνομικός τονίζοντας ότι ο κατηγορούμενος, δεν είχε ποτέ απασχολήσει τις αρχές. Στην κατάθεσή του, σύμφωνα με τον αστυνομικό, ομολόγησε ότι είχε παρενοχλήσει κάποιες γυναίκες με το αυτοκίνητό του.

Παράλληλα, ο αστυνομικός στάθηκε στη στιγμή όπου πήγαν να τον προσαγάγουν στο πατρικό του σπίτι.

“Η συμπεριφορά του ήταν από την αρχή περίεργη. Ήταν πολύ αναστατωμένος και είχε δάκρυα στα μάτια. Στην κατάθεσή του, αρχικά, αρνήθηκε πως είχε κάποια ανάμειξη ωστόσο υπέπεσε σε κάποιες αντιφάσεις. Κατά τη δεύτερη όμως κατάθεση ομολόγησε πως την σκότωσε και την βίασε. Μάλιστα, ανέφερε πως ασχολούνταν με το σατανισμό γι’ αυτό και ανώτερες δυνάμεις τον οδήγησαν σε αυτή την πράξη“, εξήγησε μεταξύ άλλων ο αστυνομικός.

O 28χρονος κατ’ ομολογία δράστης – ΦΩΤΟ CretaPostΨυχιατρική γνωμάτευση: “Λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο”

Λίγο μετά την προφυλάκισή του ο συνήγορος του κατηγορουμένου αιτήθηκε να υποβληθεί ο 28χρονος σε ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη. Αυτή ολοκληρώθηκε τον περασμένο Δεκέμβριο με τα αποτελέσματα να δείχνουν πως δεν υπάρχει κάποια διαταραχή και δεν θα μπορέσει να στηριχθεί το ακαταλόγιστο.

Η ψυχιατρική πραγματογνωμοσύνη αναγνώστηκε ενώπιον του δικαστηρίου.

Σύμφωνα με την έκθεση ο 28χρονος δεν φέρεται να ήταν σε διατάραξη πνευματικής λειτουργίας όταν συνέβη το συγκεκριμένο έγκλημα αν και ο ίδιος ανέφερε πως προχώρησε σε αυτή την πράξη καθώς άκουγε φωνές. Μάλιστα, σύμφωνα με την γνωμάτευση ο 28χρονος “λέει ψέματα με αξιοθαύμαστο τρόπο” ενώ “συχνα ψεύδεται”.

Από την πραγματογνωμοσύνη δεν προέκυψε κάποια οξεία ψυχοπαθολογία ή διαταραχή προσωπικότητα.

Συγκίνησε η κατάθεση της αδερφής της βιολόγου

Με δάκρυα στα μάτια η αδελφή της αδικοχαμένης Suzanne Eaton περιέγραψε την κατάσταση που επικρατεί στο σπίτι μετά το χαμό της αδελφής της. Επισήμανε τη δύσκολη ψυχολογική κατάσταση στην οποία βρίσκεται όλη η οικογένεια και ότι κανείς ακόμα δεν μπορεί να αποδεχτεί την απουσία της, παρά την ψυχολογική υποστήριξη που δέχονται όλο αυτό το διάστημα.

Η Julie Eaton κατέθεσε το πρωί στο Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο Ρεθύμνου. Αναφέρθηκε στο ήθος και στην προσωπικότητα της αδελφής της. Μίλησε τρυφερά για εκείνη και για το πόσο την βοήθησε να ξεπεράσει το δικό της πένθος. Το θάνατο της κόρης της από καρκίνο πριν από 6 χρόνια.

“Ήταν πολύ δύσκολο για μένα να βρίσκομαι εδώ όμως ήρθα να καταθέσω για το ήθος και το πόσο αξιολάτρευτος άνθρωπος ήταν η αδελφή μου. Ήταν υπέροχη σύζυγος, μητέρα και αδελφή. Ήρθα επίσης να ευχαριστήσω τις αρχές και όλους τους ανθρώπους εδώ που βοήθησαν στις έρευνες”, τόνισε μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Ερωτηθείς για το σύζυγο της Suzanne Eaton η αδελφή της τόνισε πως είναι ένα ράκος και έχει ψυχολογική υποστήριξη. «Έχει δυσκολία να επιστρέψει στη δουλειά του. Υποστηρίζεται ψυχολογικά όμως αν κρίνω από το δικό μου βίωμα με το θάνατο της κόρη μου, τίποτα δεν θα είναι όπως παλιά. Αλλάζει όλος ο κόσμος σου».

Κατηγορούμενος: «Δέχομαι ότι ισχύει»

Ο κατηγορούμενος βαρύνεται για δύο κακουργήματα: για βιασμό και για ανθρωποκτονία από πρόθεση.

Ξεκινώντας η ακροαματική διαδικασία ο κατηγορούμενος ακούγοντας τις κατηγορίες που τον βαραίνουν, απάντησε “δέχομαι ο,τι ισχύει”.

Το δικαστήριο ανακοίνωσε τους μάρτυρες, πολλοί εκ των οποίων απουσιάζουν και θα αναγνωστούν οι δηλώσεις τους.

To άρθρο Suzanne Eaton: “Πρωτόγνωρη η υπόθεση στα ποινικά χρονικά της χώρας” – “Συνέχισε να ζει κανονικά μετά το έγκλημα χωρίς να έχει κάποια ψύχωση”! δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords