Στο αρχείο η υπόθεση για τον θάνατο της Λίνας Κοεμτζή

17:54 10/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Αρχειοθετήθηκε από αντιεισαγγελέα Εφετών η δικογραφία για τον θάνατο της 22χρονης φοιτήτριας Λίνας Κοεμτζή που έχασε τη ζωή της, όταν έπεσε από τον 9ο όροφο φοιτητικής εστίας, στη Θεσσαλονίκη.

Είχε προηγηθεί σχετική πρόταση -που τελικώς έγινε δεκτή- από την αντιεισαγγελέα πρωτοδικών, η οποία χειρίστηκε την προκαταρκτική έρευνα.

Σύμφωνα με το σκεπτικό της, δεν προέκυψαν επαρκείς ενδείξεις για άσκηση ποινικής δίωξης περί εγκληματικής ενέργειας εις βάρος συγκεκριμένων

προσώπων που βρέθηκαν στο «κάδρο» της υπόθεσης.

Κατά την ίδια πρόταση, εκτιμήθηκε ότι ο θάνατός αποδίδεται σε αυτοκτονία. Η έρευνα είχε προκληθεί ύστερα από καταγγελίες της μητέρας της για άτομα που την εκβίαζαν με υλικό ερωτικού περιεχομένου.

Η μοιραία “βουτιά” από τον 9ο και το χρονικό της υπόθεσης

Η 22χρονη φοιτήτρια έχασε τη ζωή της το 2016, πέφτοντας από τον 9ο όροφο φοιτητικής εστίας του ΑΠΘ (που βρίσκεται επί της οδού Λέοντος Σοφού στο κέντρο της πόλης), ενώ το περιστατικό αντιμετωπίστηκε από την Αστυνομία αρχικά ως αυτοκτονία.

Εισαγγελέας διέταξε τη διερεύνηση της υπόθεσης, ύστερα από καταγγελίες της μητέρας της 22χρονης ότι η κόρη της έπεσε θύμα εγκληματικής ενέργειας, απειλούμενη από κάποιους ότι θα δημοσιοποιήσουν προσωπικά βίντεο και φωτογραφίες της.

Μάλιστα οι καταγγελίες της μητέρας της φοιτήτριας, είχαν φτάσει μέχρι τον Άρειο Πάγο.

Την έρευνα είχε παραγγείλει το Δεκέμβριο του 2017 ο τότε προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης προς την Υποδιεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος Βορείου Ελλάδος της ΕΛ.ΑΣ. Στο πλαίσιο αυτό αστυνομικοί έκαναν ηλεκτρονικές έρευνες, εξέτασαν υλικό από κάμερες ασφαλείας της περιοχής και έλαβαν μαρτυρικές καταθέσεις.

Όπως έγινε γνωστό, στο επίκεντρο βρέθηκε μία μαρτυρία για άτομο που φέρεται να αναζητούσε ένα «στικάκι» δίπλα στη νεκρή κοπέλα, αλλά και αναφορές περί φερόμενης διακίνησης υλικού ερωτικού περιεχομένου.

Ωστόσο, όπως έγινε γνωστό, από όλες τις δικονομικές ενέργειες που ακολούθησαν δεν προέκυψαν επιβαρυντικά στοιχεία που να στοιχειοθετούν ποινικές ευθύνες σε βάρος προσώπων που βρέθηκαν στο «κάδρο» της υπόθεσης.

Ως εκ τούτου ελλείψει επαρκών ενδείξεων για άσκηση ποινικής δίωξης η αντεισαγγελέας Πρωτοδικών προτείνει την αρχειοθέτηση της υπόθεσης, εκτιμώντας ότι ο θάνατος της νεαρής αποδίδεται σε αυτοκτονία.

To άρθρο Στο αρχείο η υπόθεση για τον θάνατο της Λίνας Κοεμτζή δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα