Στην EΡΤ όλη η Basket League – “Καρφιά” του ΕΣΑΚΕ στον Άρη για την αρνητική ψήφο

19:48 1/10/2020 - Πηγή: NewsIt

Οι αγώνες 11 ομάδων της Basket League θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ τη σεζόν 2020-21, όπως ανακοίνωσε επίσημα ο ΕΣΑΚΕ, που στηλίτευσε τη στάση της ΚΑΕ Άρης που ήταν η μοναδική που ψήφισε κατά της κεντρικής διαχείρισης

των τηλεοπτικών δικαιωμάτων.

Με Παναθηναϊκός και ΑΕΚ να συμφωνούν, αποχωρώντας έτσι από την Cosmote TV, οι αναμετρήσεις 11 ομάδων της Basket League θα μεταδίδονται από την ΕΡΤ την επόμενη σεζόν.

Ο ΕΣΑΚΕ ανακοίνωσε την επισημοποίηση της συμφωνίας με την κρατική τηλεόραση ενημερώνοντας πως μόνο ο Άρης διαφώνησε και “τέθηκε από μόνος του στο περιθώριο” όπως αναφέρεται χαρακτηριστικά.

Η ανακοίνωση του ΕΣΑΚΕ

Τους τελευταίους μήνες γίνεται μια πολύ μεγάλη προσπάθεια να επιτευχθεί, μετά από πολλά χρόνια, συμφωνία μεταξύ των μελών του ΕΣΑΚΕ για την κεντρική διαχείριση των τηλεοπτικών δικαιωμάτων και την παραχώρηση τους έναντι εύλογου αντιτίμου στην Ελληνική Ραδιοφωνία Τηλεόραση.

Σε αυτό το διάστημα έγιναν αμέτρητες συναντήσεις και αντίστοιχες συζητήσεις και σχεδόν όλες οι ομάδες προέβησαν σε αμοιβαίες υποχωρήσεις ώστε να επιτευχθεί η συμφωνία για το καλό του Ελληνικού μπάσκετ.

Την τελευταία πραγματικά στιγμή, με ορατό τον κίνδυνο να τιναχτούν όλα στον αέρα και χωρίς προηγουμένως να έχει θέσει το οποιοδήποτε ζήτημα, η ομάδα του Άρη Θεσσαλονίκης, για αδιευκρίνιστους λόγους, επέλεξε να καταψηφίσει την συμφωνία και μάλιστα με προσβλητικό έναντι των συνομιλητών της τρόπο.

Η απόφαση αυτή του Άρη δεν στάθηκε τελικά ικανή να υπονομεύσει την συμφωνία και την αλλαγή σελίδας στο Ελληνικό μπάσκετ. Οι υπόλοιπες ομάδες ψήφισαν υπέρ της επικύρωσης της συμφωνίας θέτοντας έτσι την ομάδα του Άρη στο περιθώριο, στο οποίο η ίδια επιδίωξε να μείνει.

ΚΑΕ ΑΕΚ
ΚΑΕ Ηρακλής
ΚΑΕ Ιωνικός Bc Hellenic Coin
KAE Κολοσσός H Hotels
KAE Λάρισα Bread Factory
KAE Λαύριο Megabolt
KAE Παναθηναϊκός ΟΠΑΠ
ΚΑΕ ΠΑΟΚ
ΚΑΕ Περιστέρι
ΚΑΕ Προμηθέας
ΚΑΕ Χαρίλαος Τρικούπης

To άρθρο Στην EΡΤ όλη η Basket League – “Καρφιά” του ΕΣΑΚΕ στον Άρη για την αρνητική ψήφο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα