Σταμπουλίδης για άνοιγμα εστίασης: Χωρίς SMS και με ελεύθερες μετακινήσεις

10:54 26/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Μια πρώτη εικόνα για την επαναλειτουργία της εστίασης, αλλά και τα μέτρα που θα ακολουθούν οι πολίτες, έδωσε το πρωί της Δευτέρας (26/4) ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή, Παναγιώτης Σταμπουλίδης. Σημείωσε, ωστόσο, ότι μέχρι τα μέσα της εβδομάδας θα έχει εκδοθεί η σχετική ΚΥΑ με όλες τις λεπτομέρειες.  

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, σημείωσε ότι όσον αφορά την εστίαση από τις 3 Μαΐου

θα επιτρέπεται η διαδημοτική μετακίνηση. Οι πολίτες, όπως είπε, δεν θα χρειάζονται να στέλνουν SMS στην περίπτωση που θα θέλουν να μεταβούν σε κατάστημα εστίασης. Επίσης, τα μαγαζιά με καθήμενους πελάτες θα κλείνουν στις 23:00, αλλά θα μπορούν να συνεχίσουν να λειτουργούν για υπηρεσίες delivery και take away.

Ο κ. Σταμπουλίδης σχολίασε επίσης και την δήλωση του Άδωνι Γεωργιάδη, ότι πελάτες καταστημάτων εστίασης θα μπορούν να φεύγουν στις 23:00 από τα καταστήματα και ότι μέχρι τα μεσάνυχτα δεν θα τους επιδίδεται πρόστιμο για παράτυπη μετακίνηση. «Εγώ άκουσα τον κ. Γεωργιάδη να λέει ότι αφενός και αυτήν την εβδομάδα υπάρχει η απαγόρευση κυκλοφορίας από τις 22:00 και από την άλλη εβδομάδα στις 23:00. Ο γενικός κανόνας είναι ότι στις 23:00 θα ξεκινά η απαγόρευση και θα πρέπει όλοι να φροντίσουν να είναι στα σπίτια τους». 

Σε ότι αφορά τους γάμους και τις δεξιώσεις, ο γενικός γραμματέας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή είπε ότι μετά τις 15 Μαΐου θα υπάρξει ξεκάθαρο πλαίσιο για όσα θα ισχύουν, σημειώνοντας ότι «δεν πρέπει να δώσουμε λάθος μήνυμα ότι «τελειώσαμε» με τον κορονοϊό».

Επίσης, για την επαναλειτουργία του κλάδου της εστίασης σημείωσε ότι υπάρχει το πρόγραμμα με την χορήγηση κεφαλαίων κίνησης, η πλατφόρμα για το οποίο θα ανοίξει έως τις 10 Μαΐου και η εκταμίευση θα είναι άμεση, ενώ παράλληλα συνεχίζονται τα μέτρα με την αναστολή συμβάσεων και την έκπτωση ενοικίων.

Τέλος, ο κ. Σταμπουλίδης σημείωσε ότι «θα πρέπει να περιμένουμε μέχρι τα μέσα της εβδομάδας την έκδοση της ΚΥΑ που θα έχει προβλέψεις για όλα τα ζητήματα».

Δείτε αναλυτικά στο παρακάτω βίντεο:

Με πληροφορίες από ΑΝΤ1

To άρθρο Σταμπουλίδης για άνοιγμα εστίασης: Χωρίς SMS και με ελεύθερες μετακινήσεις δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα