Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η συμμορία – εφιάλτης των καταστηματαρχών

19:46 11/6/2021 - Πηγή: NewsIt

Στα χέρια των ανδρών του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής έπεσαν τέσσερα μέλη συμμορίας, που χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα για να φτάσουν στα καταστήματα που είχαν στοχοποιήσει.

Η συνολική λεία της εγκληματική οργάνωσης που είχε γίνει ο φόβος και ο τρόμος των καταστηματαρχών είχε ξεπεράσει τις 190.000 ευρώ, ενώ το αρχηγικό της μέλος εκτός από τις εντολές, είχε αναλάβει το… σπρώξιμο των κλοπιμαίων.

Η εγκληματική οργάνωση που δραστηριοποιούνταν σε διάφορες περιοχές του λεκανοπεδίου εξαρθρώθηκε μετά από εντατικές έρευνες των

ανδρών της ΕΛ. ΑΣ. Είχαν χτυπήσει σε Νέα Σμύρνη, Πετράλωνα, Κολωνό, Ακρόπολη, Καλλιθέα, Μοσχάτο, Νίκαια, Αγίου Ιωάννη Ρέντη και Περιστέρι. Κατά τη διάρκεια των επιχειρήσεων τους είχαν μπουκάρει σε 10 καταστήματα και είχαν κλέψει 3 αυτοκίνητα.

Τα μέλη της συμμορίας είχαν διακριτούς ρόλους,. Ο αρχηγός έδινε τις εντολές και οι υφιστάμενοι του, τις εκτελούσαν με ευλάβεια. Συνήθως έκλεβαν αυτοκίνητα με τα οποία κατευθύνονταν σε καταστήματα και κοσμηματοπωλεία. Μόλις έφταναν στον στόχο τους, αφού ανασήκωναν τα προστατευτικά ρολά και με λοστούς , βαριοπούλες και μεταλλικά φρεάτια έσπαγαν τις τζαμαρίες και έμπαιναν μέσα σε αυτά. Σε μια εκ των περιπτώσεων μπήκαν μέσα σε ένα κατάστημα με αυτοκίνητο. Κατά τη διάρκεια των διαρρήξεων τους χρησιμοποιούσαν τηλεφωνικές συσκευές που άνηκαν σε ανύπαρκτα πρόσωπα τις οποίες απενεργοποιούσαν κατά τη διάρκεια των κλοπών για δυσκολέψουν τον εντοπισμό τους από τις διωκτικές αρχές.

Φορώντας γάντια κι έχοντας καλυμμένα τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους έμπαιναν στα καταστήματα από τα οποία αποσπούσαν χρήματα, εμπορεύματα, κοσμήματα και κινητά τηλέφωνα. Στη συνέχεια οι τρεις “κομάντος” της συμμορίας παρέδιδαν τα κλοπιμαία στο αρχηγό, που αφένος που αφενός είχε το ρόλο του κλεπταποδόχου και αφετέρου μέσω του «επιχειρηματικού προφίλ» που διέθετε, φρόντιζε για τη νομιμοποίηση των εσόδων από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες.

Τελικά μετά από επισταμένες έρευνες οι άνδρες του τμήματος Διαρρηκτών της Ασφάλειας Αττικής κατάφεραν να φτάσουν στα ίχνη της συμμορίας και με συντονισμένη επιχείρηση το απόγευμα της περασμένης Δευτέρας πέρασαν χειροπέδες στα τέσσερα μέλη της.

Στις έρευνες που ακολούθησαν βρέθηκαν μεταξύ άλλων και κατασχέθηκαν:

ρολόγια και κοσμήματα,

ρούχα επώνυμων εταιρειών,

σταθεροί και φορητοί ηλεκτρονικοί υπολογιστές,

κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim και

3.000 ευρώ.

Ρεπορτάζ: Θανάσης Γερασιμίδης

To άρθρο Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ. η συμμορία – εφιάλτης των καταστηματαρχών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα