Σι Τζινπίνγκ σε Ντόναλντ Τραμπ: Να αρθούν τα μέτρα κατά της Κίνας – «Θέλουμε διάλογο και λιγότερες παρεξηγήσεις»
Ο Ντόναλντ Τραμπ είναι ευπρόσδεκτος να επισκεφθεί την Κίνα, είπε ο πρόεδρος Σι Τζινπίνγκ στην μεταξύ τους τηλεφωνική επικοινωνία την Πέμπτη (05/06/2025).
Ο Σι Τζινπίνγκ στο σημερινό τηλεφώνημα ζήτησε από τον Ντόναλντ Τραμπ να αρθούν όλα τα μέτρα κατά της Κίνας και έκανε λόγο για συναίνεση ανάμεσα στις δυο χώρες σε διπλωματικό, οικονομικό, εμπορικό και στρατιωτικό επίπεδο.
Παράλληλα ο Κινέζος πρόεδρος έκανε λόγο για αύξηση της συνεργασίας και τη κατανόησης με τις ΗΠΑ και να μειωθούν οι παρεξηγήσεις μεταξύ των δυο οικονομικών «γιγάντων».
«Έχει επιτευχθεί μια συναίνεση και πρέπει να την τηρήσουν και οι δύο χώρες. Η Κίνα είναι ειλικρινής και έχει αρχές. Μετά τις συνομιλίες στη Γενεύη η Κίνα εφάρμοσε με σοβαρότητα και ειλικρίνεια τη συμφωνία», τόνισε μεταξύ άλλων στον Ντόναλντ Τραμπ.
Ακόμη τόνισε πως οι δυο πλευρές θα πρέπει να χρησιμοποιήσουν τους εγκαθιδρυμένους μηχανισμούς διαβούλευσης για εμπορικά και οικονομικά θέματα και πως θα πρέπει να υπάρχει σεβασμός ανάμεσα στις δυο χώρες.
«Ο διάλογος και η συνεργασία είναι η μόνη σωστή επιλογή για την Κίνα και τις ΗΠΑ», πρόσθεσε και τόνισε πως οι δύο πλευρές πρέπει να επιδιώκουν αμοιβαία επωφελείς λύσεις.
Αναφορικά με την Ταϊβάν, ο Σι ζήτησε από τις ΗΠΑ να χειριστούν το ζήτημα «προσεκτικά».
«Οι ΗΠΑ δεν πρέπει να επιτρέψουν σε έναν μικρό αριθμό αυτονομιστών στην Ταϊβάν να οδηγήσουν την Κίνα και τις ΗΠΑ σε μια επικίνδυνη κατάσταση σύγκρουσης και αντιπαράθεσης», τόνισε.
Επίσκεψη Τραμπ στην ΚίναΕπίσκεψη στην Κίνα θα πραγματοποιήσει σύντομα ο πρόεδρος των ΗΠΑ, καθώς αποδέχθηκε την πρόσκληση του κινέζου ομολόγου του σε εκείνον και τη σύζυγό του Μελάνια Τραμπ.
Όπως επισημαίνει ο Τραμπ σε ανάρτησή του στο Truth Social, στην τηλεφωνική επικοινωνία με τον Σι συμφωνήθηκε να συναντηθούν σύντομα διαπραγματευτικές ομάδες των δύο χωρών.
Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι οι δύο ηγέτες συζήτησαν σχεδόν αποκλειστικά για το εμπόριο.
Η ανάρτηση έχει ως εξής:«Μόλις ολοκλήρωσα μια πολύ καλή τηλεφωνική συνομιλία με τον πρόεδρο Σι της Κίνας, συζητώντας ορισμένες από τις λεπτομέρειες της πρόσφατης εμπορικής μας συμφωνίας, στην οποία συμφωνήσαμε. Το τηλεφώνημα διήρκεσε περίπου μιάμιση ώρα και είχε μια πολύ θετική κατάληξη και για τις δύο χώρες.
Δεν θα πρέπει πλέον να υπάρχουν ερωτήματα σχετικά με την πολυπλοκότητα των προϊόντων των Σπάνιων Γαιών. Οι αντίστοιχες ομάδες μας θα συναντηθούν σύντομα σε τοποθεσία που θα καθοριστεί.
Θα μας εκπροσωπήσουν ο υπουργός Οικονομικών Σκοτ Μπέσεντ, ο υπουργός Εμπορίου Χάουαρντ Λούτνικ και ο Εμπορικός Αντιπρόσωπος των Ηνωμένων Πολιτειών, Πρέσβης Τζέιμισον Γκριρ.
Κατά τη διάρκεια της συνομιλίας, ο Πρόεδρος Σι προσκάλεσε ευγενικά την Πρώτη Κυρία και εμένα να επισκεφθούμε την Κίνα, και εγώ ανταποκρίθηκα.
Ως Πρόεδροι δύο μεγάλων εθνών, αυτό είναι κάτι που και οι δύο ανυπομονούμε να κάνουμε. Η συζήτηση επικεντρώθηκε σχεδόν εξ ολοκλήρου στο ΕΜΠΟΡΙΟ.
Δεν συζητήθηκε τίποτα σχετικά με τη Ρωσία/Ουκρανία ή το Ιράν. Θα ενημερώσουμε τα μέσα ενημέρωσης σχετικά με τον προγραμματισμό και την τοποθεσία της συνάντησης που θα πραγματοποιηθεί σύντομα. Σας ευχαριστούμε για την προσοχή σας σε αυτό το θέμα!»
To άρθρο Σι Τζινπίνγκ σε Ντόναλντ Τραμπ: Να αρθούν τα μέτρα κατά της Κίνας – «Θέλουμε διάλογο και λιγότερες παρεξηγήσεις» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις Κατηγορίας Ειδήσεις
- Μισέλ Ομπάμα: Πώς αντέδρασε όταν έμαθε ότι η κόρη της, Μαλία, θα αλλάξει το επώνυμό της
- Τζάνειο: Mετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή – Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια
- Ρωξάνη Μάτσα: Δεν με αποδεχόταν η κοινωνία. Μου ξήλωναν την περίφραξη, μου ξερίζωναν φυτά
- Σοκαριστική αμέλεια νοσηλευτή στο Τζάνειο: Έκανε μετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή που υπέστη αιμόλυση - «Κατέρρευσε ο οργανισμός της»
- Ερμού: Από θαύμα σώθηκε 26χρονη από πτώση βαρέος αντικειμένου
- Παναθηναϊκός: Στον αθλητικό δικαστή Αταμάν, Σλούκας, Λεσόρ, Παπαπέτρου, Κοντός, Σερέλης – Οπαδοί έξω από τα γραφεία
- Αργύρης Αγγέλου – Απαντά στις αιχμές του «πρωθυπουργού» του «Παρά Πέντε»: «Έχει δίκιο ο άνθρωπος»
- Στη φυλακή 31χρονος που τα έκανε «γης Μαδιάμ» σε σούπερ μάρκετ της Στυλίδας – Επιτέθηκε σε υπαλλήλους, έσπασε τζάμι
- Ρούλα Πάντου: Παραμένει εξαφανισμένη εδώ και 14 χρόνια - Για δολοφονία κάνει λόγο η οικογένειά της
- Συνελήφθησαν ταξιτζής και ο επιβάτης του – Στο όχημα εντοπίστηκαν ναρκωτικά
- Δημοφιλέστερες Ειδήσεις NewsIt
- Οπαδοί του Παναθηναϊκού πήγαν με πανό στην απολογία της ομάδας στον αθλητικό δικαστή
- Φωτιά στην Ανθούσα δίπλα στην Αττική Οδό
- Κεραία τρόλεϊ έπεσε πάνω σε ταξί – Ασφυξία στο κέντρο της Αθήνας
- Η Αρμάνι Μιλάνο εμφανίζεται ως φαβορί για την απόκτηση του Νίκολα Μιλουτίνοφ
- Κρίστιαν Μπέιλ: Αγνώριστος στα γυρίσματα της νέας του ταινίας «Madden»
- Σεισμός 3,2 Ρίχτερ ανοιχτά από τη Γαύδο – Στα 30 χιλιόμετρα το εστιακό βάθος
- Γερμανία: «Χρειαζόμαστε επιπλέον 60.000 στρατιώτες για να ανταποκριθούμε στις απαιτήσεις του ΝΑΤΟ»
- Η κυβέρνηση Τραμπ «έκοψε» κρίσιμους αντι-drone εξοπλισμούς από την Ουκρανία και τους στέλνει στη Μέση Ανατολή
- Τζάνειο: Νοσηλευτής έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε 62χρονη – Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά και νοσηλεύεται διασωληνωμένη
- Σι Τζινπίνγκ σε Ντόναλντ Τραμπ: Να αρθούν τα μέτρα κατά της Κίνας – «Θέλουμε διάλογο και λιγότερες παρεξηγήσεις»
- Τελευταία Νέα NewsIt
- Σι Τζινπίνγκ σε Ντόναλντ Τραμπ: Να αρθούν τα μέτρα κατά της Κίνας – «Θέλουμε διάλογο και λιγότερες παρεξηγήσεις»
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα «γεράκια» της 111ης Πτέρυγας Μάχης – Οι συνομιλίες με τους πιλότους και η πρόσκληση για πτήση με F-16
- Καιρός αύριο: Έως τους 36 βαθμούς θα φτάσει η θερμοκρασία – Τοπικές βροχές και καταιγίδες στη Μακεδονία
- Χρηματιστήριο Αθηνών: Έκλεισε με μικρή άνοδο 0,23% – Μικτά πρόσημα στις ευρωαγορές
- Τζάνειο: Νοσηλευτής έβαλε λάθος ομάδα αίματος σε 62χρονη – Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά και νοσηλεύεται διασωληνωμένη
- Ο Κυριάκος Μητσοτάκης στα «γεράκια» της 111ης Πτέρυγας Μάχης – Οι συνομιλίες με τους πιλότους και η πρόσκληση για πτήση με μαχητικό
- Μάλαγα: Τέσσερις νεκροί σε τροχαίο μετά από καταδίωξη – Προσπάθησαν να διαρρήξουν φαρμακείο
- Χρήστος Νικολόπουλος: «Θεωρώ ρατσιστικό αυτό που γίνεται με την Γλυκερία – Ο καθένας έχει τα πιστεύω του»
- WSJ: Οι ΗΠΑ «κόβουν» κρίσιμο αντι-drone εξοπλισμό από την Ουκρανία και τον στέλνουν στη Μέση Ανατολή
- Τελευταία Νέα Κατηγορίας Ειδήσεις
- Σοκ στο Τζάνειο: Έγινε μετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή και η 62χρονη υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια
- Τζάνειο: Mετάγγιση αίματος σε λάθος ασθενή – Υπέστη πολλαπλά εγκεφαλικά επεισόδια
- Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος: Μήνυμα Ανδρουλάκη από τη Βάλια Κάλντα
- Συνάντηση Τραμπ – Μερτς στον Λευκό Οίκο
- Η ελληνική υπηκοότητα της πρώην βασιλικής οικογένειας αμφισβητείται στο ΣτΕ - Για ποιο λόγο
- Μητσοτάκης στην 111 ΠΜ όπου υπηρέτησε - Η πρόσκληση για πτήση με μαχητικό
- «Σπάει» το αδιέξοδο στις σχέσεις ΗΠΑ - Κίνας: Στο Πεκίνο ο Τραμπ με τη Μελάνια
- Απίστευτο ιατρικό σφάλμα στο Τζάνειο: Μετέγγισαν λάθος αίμα σε ασθενή - Υπέστη εγκεφαλικά
- Μητσοτάκης από Βόλο: «Το 2026 η προσοχή μας σε αυτούς που έχουν δοκιμαστεί περισσότερο»
- Σεισμός 3,2 Ρίχτερ νότια της Γαύδου