Σερβία: Απεργία πείνας ξεκίνησαν 4 βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης

16:39 11/5/2020 - Πηγή: NewsIt

Για δεύτερη μέρα συνεχίζουν την απεργία πείνας δυο βουλευτές της αντιπολίτευσης και δυο της κυβέρνησης στη Σερβία.

Πρώτος την απεργία πείνας ξεκίνησε ο ανεξάρτητος βουλευτής Μιλάντιν Σέβαρλιτς που ζήτησε να τεθεί προς συζήτηση στη βουλή το ζήτημα του Κοσόβου και να εκδοθεί ψήφισμα για την πλήρη εφαρμογή της διακήρυξης

1244 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, του 1999, που κατοχυρώνει τη Σερβία και τα κυριαρχικά δικαιώματά της στην περιοχή.

Υπέρ του αιτήματος τάχθηκε και ο αρχηγός του κινήματος «Dveri» Μπόσκο Ομπράντοβιτς ο οποίος σε ένδειξη συμπαράστασης ξεκίνησε επίσης απεργία πείνας. Παράλληλα ζήτησε να αναβληθούν για έξι μήνες οι εκλογές στη Σερβία, που θα γίνουν στις 21 Ιουνίου και να δημιουργηθούν δημοκρατικές συνθήκες για την διεξαγωγή τους.

Άμεση ήταν η αντίδραση του κυβερνώντος κόμματος στη Σερβία και οι επικεφαλής της κοινοβουλευτικής ομάδας Αλεξάνταρ Μαρτίνοβιτς και Σάντρα Μπόζιτς, ξεκίνησαν και αυτοί απεργία πείνας μπροστά από το κτήριο της βουλής.

Αίτημα τους να παρέμβει ο εισαγγελέας για τα επεισόδια που προκάλεσε την περασμένη Παρασκευή, έξω από την βουλή, ο Μπόσκο Ομπράντοβιτς όταν προπηλακίστηκε o βουλευτής του SNS Μάριαν Ριστίτσεβιτς.

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο κυβερνητικός συνασπισμός στη Σερβία αντιδρά με τον ίδιο τρόπο στις κινήσεις της αντιπολίτευσης.

Η πρόεδρος της βουλής Μάγια Γκόικοβιτς συνομίλησε σήμερα το πρωί με τον ανεξάρτητο βουλευτή και τους δύο βουλευτές του κυβερνώντος κόμματος, ενώ αρνήθηκε να συνομιλήσει με τον αρχηγό του κινήματος «Dveri» δηλώνοντας ότι ενδιαφέρεται μόνο για την υγεία των τριών βουλευτών και όχι για τον Ομπράντοβιτς.

Ο Μιλάντιν Σέβαρλιτς, που ξεκίνησε πρώτος την απεργία πείνας, δήλωσε στους δημοσιογράφους πως σκέφτεται να την διακόψει διότι οι βουλευτές που τον μιμήθηκαν για κομματικούς λόγους, απαξιώνουν τον αγώνα του για την υπεράσπιση της εδαφικής ακεραιότητας της χώρας.

Πήγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Σερβία: Απεργία πείνας ξεκίνησαν 4 βουλευτές κυβέρνησης και αντιπολίτευσης δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα