Σεισμός – Τύρναβος: Αυτοψία στις ζημιές από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας

15:33 3/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Το ενδεχόμενο να κηρυχτούν σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης, οι περιοχές της Θεσσαλίας που έπληξε ο σεισμός των 6 ρίχτερ, εξετάζουν οι αρχές. Αυτοψία του Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού στον Δήμο Τυρνάβου.

Σε κλίμα φόβου και μακριά από τα σπίτια τους, αφότου χτύπησε ο σεισμός, περνούν τις τελευταίες ώρες οι κάτοικοι του δήμου Τυρνάβου, καθώς η ισχυρή δόνηση με επίκεντρο την Ελασσόνα και οι διαρκείς

και δυνατοί μετασεισμοί, προκαλούν μεγάλη ανησυχία.

Όπως δήλωσε στο GRTimes.gr, ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών και Πολεοδομίας του δήμου Τυρνάβου, Γιώργος Σακούτσιος, μέχρι στιγμής αναφέρθηκαν ζημιές σε δύο γέφυρες της περιοχής, με αποτέλεσμα να απαγορευτεί η διέλευση των κατοίκων.

Click4more: Σεισμός: Νέα βίντεο από την στιγμή των 6 ρίχτερ

Ζημιές έχει υποστεί επίσης το δημοτικό σχολείο στο Δαμάσι, γεγονός που οδήγησε τον Δήμαρχο Τυρνάβου Γιάννη Κόκουρα, να αποφασίσει το κλείσιμο όλων των σχολικών μονάδων του δήμου μέχρι νεοτέρας.
Επίσης, σύμφωνα με τον αντιδήμαρχο παρατηρήθηκαν μερικά μικροπροβλήματα σε κάποια παλιά σπίτια, χωρίς ευτυχώς να έχουν αναφερθεί τραυματισμοί μέχρι τώρα.
Αυτοψία Αγοραστού στην περιοχή
Όπως είπε ο Αντιδήμαρχος Τεχνικών Υπηρεσιών του δήμου Τυρνάρβου, στην περιοχή και συγκεκριμένα στο Δαμάσι βρίσκεται αυτήν την ώρα ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός, κάνοντας αυτοψία στις καταστροφές.

Click4more: Σεισμός 6 ρίχτερ στην Ελασσόνα: Κατέρρευσε σπίτι αλλά και τοίχος σε σχολείο

Εκτιμά δε πως η περιοχή, σε συνεννόηση με την περιφέρεια θα κηρυχθεί σε κατάσταση έκτακτης ανάγκης άμεσα, προκειμένου να αντιμετωπιστούν γρήγορα τα όποια προβλήματα, ενώ από σήμερα κιόλας, κλιμάκια του δήμου και της περιφέρειας θα αρχίσουν ελέγχους για να διαπιστωθούν ζημιές σε οικίες και υποδομές.

«Λέμε όλον τον κόσμο να μην μπει κανείς μέσα στο σπίτι του γιατί από εκείνη την ώρα γίνονται διαρκώς μετασεισμοί» είπε χαρακτηριστικά ο κ. Σακούτσιος.

Σεισμός – Στον δοκιμαζόμενο Τύρναβο ο Μητροπολίτης Ιερώνυμος

Στην πληγείσα, από τα 6 ρίχτερ, περιοχή του Τυρνάβου, μετέβη αμέσως ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Λαρίσης και Τυρνάβου κ. Ιερώνυμος και διεπίστωσε με τα μάτια του τις εκτεταμένες υλικές ζημιές στους Ιερούς Ναούς της περιοχής.

Συνομίλησε με τους κατοίκους και μέσα σε κλίμα αισιοδοξίας διαπιστώθηκε η αποφασιστικότητα να αποκατασταθούν το συντομότερο δυνατό οι ζημιές.

Ο Σεβασμιώτατος συνέστησε σε όλους ψυχραιμία και σύνεση και ευχήθηκε η Παναγία η Φανερωμένη και ο Άγιος νεομάρτυς Γεδεών, Πολιούχος του Τυρνάβου, να προστατεύουν το λαό και τον τόπο και να βοηθήσουν να ξεπεραστεί γρήγορα η δεινή δοκιμασία.

To άρθρο Σεισμός – Τύρναβος: Αυτοψία στις ζημιές από τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα