Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρουμανία

16:47 16/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού είχαμε το τελευταίο 24ωρο στη Ρουμανία με 1.713 μολύνσεις.

Τα συνολικά κρούσματα στη Ρουμανία ανέρχονται σε 107.011 περιστατικά έναρξη της επιδημίας, 4.285 άνθρωποι έχουν πεθάνει από τη νόσο στην Ρουμανία και 50.000 έχουν αναρρώσει.

Ο πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις εφάρμοσε αυστηρά μέτρα lockdown στη Ρουμανία των 20 εκατομμυρίων κατοίκων τον Μάρτιο και, αν και οι περιορισμοί έχουν χαλαρώσει, οι μάσκες είναι υποχρεωτικές στα

μέσα μαζικής μεταφοράς και τους εσωτερικούς δημόσιους χώρους από τις 15 Μαΐου.

Περί το ένα τρίτο των κρουσμάτων είναι συγκεντρωμένο σε τέσσερις περιφέρειες: την πρωτεύουσα Βουκουρέστι, την μεσαιωνική πόλη του Μπρασόβ και στις κομητείες Αργιες και Πράχοβα.

Σύμφωνα με το Ευρωπαϊκό Κέντρο ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων, ο ρυθμός εξάπλωσης της επιδημίας στην Ρουμανία είναι από τους ταχύτερους στην Ευρώπη μαζί με την Ισπανία, την Γαλλία, την Μάλτα, την Κροατία και την Τσεχία.

Τα σχολεία άνοιξαν την Δευτέρα στην Ρουμανία, έπειτα από διακοπή έξι μηνών, και οι μαθητές είναι υποχρεωμένοι να φορούν μάσκα.

Ψηφοφορία δημοτικών εκλογών είναι προγραμματισμένη για τις 27 Σεπτεμβρίου, με την εφαρμογή αυστηρών υγειονομικών μέτρων.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

To άρθρο Ρεκόρ κρουσμάτων κορονοϊού στη Ρουμανία δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα