Ραγδαία η εξάπλωση του κορονοϊού στην Κρήτη - Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα κρούσματα, στα όρια τους οι ΜΕΘ Covid

20:11 4/3/2021 - Πηγή: NewsIt

Όλο και πιο ανησυχητική γίνεται η κατάσταση στην Κρήτη με την εξάπλωση του κορονοϊού, αλλά και την αύξηση των μεταλλαγμένων κρουσμάτων στο νησί. 

Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία του ΕΟΔΥ, στο Ηράκλειο εντοπίστηκαν 34 νέες μολύνσεις, στα Χανιά 19, στο Ρέθυμνο 15 και στο Λασίθι 1. 

Δείτε εδώ τα μεταλλαγμένα

κρούσματα που εντοπίστηκαν στην Κρήτη

Συναγερμός σήμανε στο χωριό των Κουνάβων, έπειτα από την εμφάνιση κρουσμάτων κορoνοϊού σε μαθητές δημοτικού. Σύμφωνα με τα όσα δήλωσε στον Περιφερειακό Τηλεοπτικό Σταθμό CRETA, ο Δήμαρχος Αχαρνών Αστερουσίων, Μανώλης Κοκοσάλης, εντοπίστηκαν θετικοί στον κορoνοϊό έντεκα μαθητές δημοτικού και μια δασκάλα. Έχει ξεκινήσει ήδη η ιχνηλάτηση των επαφών τους και τα αποτελέσματα της ενδεχόμενης περαιτέρω διασποράς, αναμένονται αύριο. «Είμαστε όλοι υπεύθυνοι για ότι έχει συμβεί. Παρακαλούμε να τηρείται όλοι τα μέτρα», τόνισε ο κ. Κοκοσάλης.

Δύσκολη η κατάσταση στα Ανώγεια

Την ένταξή της στο “βαθύ κόκκινο” και την αναστολή της λειτουργίας του δημοτικού και του γυμνασίου αιτείται η τοπική κοινωνία των Ανωγείων με τον δήμαρχο Σωκράτη Κεφαλογιάννη να έχει ήδη μεταφέρει το αίτημα στην Πολιτική Προστασία και στο Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με όσα μετέφερε στο Ράδιο Κρήτη και την εκπομπή του Μανώλη Αργυράκη ο δήμαρχος, ήδη οι δυο Σύλλογοι Γονέων και Κηδεμόνων έχουν προχωρήσει σε κατάληψη στα δύο σχολεία.

Όπως εξήγησε, υπάρχουν δύο τρόποι επιπλέον για να σταματήσει η λειτουργία των σχολικών δομών, ο ένας να τεθούν σε καραντίνα και ο δεύτερος να κηρυχθεί όλος ο δήμος σε κατάσταση αυξημένης επιτήρησης.

Η τοπική κοινωνία εμφανίζεται ανήσυχη μετά και τα κρούσματα που επιβεβαιώθηκαν εργαστηριακά το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Ανώγεια και αναλαμβάνει πρωτοβουλίες και προληπτικά μέτρα.

Όπως είπε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Ράδιο Κρήτη ο κ. Κεφαλογιάννης το αίτημα έτυχε θετικής αντιμετώπισης και θα εισαχθεί στην αυριανή συνεδρίαση της επιτροπής, προκειμένου να δοθεί το “πράσινο φως”.

Στο όριο οι ΜΕΘ

Ιδιαίτερα τα νοσοκομεία του Ηρακλείου δέχονται ασφυκτικές πιέσεις από την αύξηση των νοσηλειών στις κλινικές και τις ΜΕΘ Covid.

Είναι χαρακτηριστική η περίπτωση του Βενιζέλειου Νοσοκομείου Ηρακλείου όπως την περιέγραψε στον ΣΚΑΪ Κρήτης 92,1 ο συντονιστής Covid στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης.

«Οι ασθενείς με κορονοϊό έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα. Στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας βρισκόμαστε στο όριο», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Πασπάτης.

Στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου νοσηλεύονται 34 ασθενείς στην κλινική Covid και 7 διασωληνωμένοι στη ΜΕΘ.

«Σε περίπτωση που χρειαστεί η νοσηλεία ασθενών με κορονοϊό στην εντατική θα πρέπει είτε να μεταφερθούν στο ΠΑΓΝΗ είτε να προχωρήσουμε στην επέκταση της μονάδας για να καλύψουμε τις αυξημένες ανάγκες», πρόσθεσε ο συντονιστής Covid στο Βενιζέλειο Νοσοκομείο Ηρακλείου Γρηγόρης Πασπάτης.

Στο Βενιζέλειο λειτουργούν ήδη 2 κλινικές Covid και η αύξηση των νοσηλειών ενεργοποιεί το Plan B του νοσηλευτικού ιδρύματος για την ανάπτυξη και τρίτης κλινικής.

«Είμαστε έτοιμοι να λειτουργήσουμε στο νοσοκομείο και τρίτη κλινική για νοσηλείες ασθενών με κορονοϊό. Τα νοσοκομεία δέχονται ισχυρές πιέσεις. Το πρόβλημα δεν είναι οι χώροι αλλά κυρίως το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό αλλά και ο εξοπλισμός που απαιτείται», σημείωσε ο κ. Πασπάτης.

To άρθρο Ραγδαία η εξάπλωση του κορονοϊού στην Κρήτη - Ανησυχία για τα μεταλλαγμένα κρούσματα, στα όρια τους οι ΜΕΘ Covid δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Ραγδαία, Κρήτη - Ανησυχία, ΜΕΘ Covid,ragdaia, kriti - anisychia, meth Covid