Προμαχώνας: Ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων και επί τόπου τεστ για κορονοϊό (pics, video)

13:14 11/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Εκατοντάδες τουρίστες υποδέχεται γι’ άλλη μια ημέρα ο Προμαχώνας από άλλες χώρες της Βαλκανικής. Κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν επιτόπιους ελέγχους για Covid – 19.

Ως πέρασμα για επισκέπτες από τη Βαλκανική ο Προμαχώνας είναι απολύτως λογικό να χρειάζεται κανείς να έχει υπομονή για να μπει στη χώρα. Πόσω μάλλον που εντάθηκαν πλέον οι έλεγχοι για ανίχνευση κορονοϊού.

Ατελείωτες ουρές αυτοκινήτων σχηματίζονταν και το Σάββατο (11.07.2020) από εκατοντάδες τουρίστες από τις

γειτονικές χώρες. Αποτέλεσμα να επικρατεί το αδιαχώρητο στα σύνορα, με τους οδηγούς να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες. Ο μέσος όρος αναμονής για να μπει κάποιος στην ελληνική επικράτεια, είναι τα 50′ – 60′ λεπτά.

Παράλληλα, κλιμάκια του ΕΟΔΥ πραγματοποιούν εντατικούς δειγματοληπτικούς ελέγχους για τον κορονοϊό σε όσους καταφθάνουν. Οι τουρίστες που έχουν κάνει ήδη το μοριακό τεστ στη χώρα τους και είναι αρνητικό, εισέρχονται στην Ελλάδα χωρίς να υποβληθούν στον αντίστοιχο έλεγχο. Επιπλέον, όλοι διαθέτουν τον ειδικό QR code που δείχνει από ποια περιοχή έρχονται. Ανάλογα με την επικινδυνότητα της περιοχής και τα κρούσματα που έχουν καταγραφεί, οι έλεγχοι αυξάνονται.

Σύμφωνα με τα έκτακτα μέτρα που ανακοινώθηκαν μετά την τηλεδιάσκεψη στο Μαξίμου υπό τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη, όσοι εισέρχονται, για μη ουσιώδεις λόγους, από τις 6 το πρωί της Τρίτης 14 Ιουλίου 2020 από το συνοριακό φυλάκιο του Προμαχώνα, υποχρεούνται να επιδεικνύουν αρνητικό αποτέλεσμα μοριακού ελέγχου (PCR) για τον κορονοϊό, που θα έχει διενεργηθεί μέχρι 72 ώρες πριν την είσοδό τους στην Ελλάδα.

Click4more: Κορονοϊός – Θετικά τα 7 από τα 45 δείγματα στο Πευκί στην Εύβοια

Η υποχρέωση συμπλήρωσης του Passenger Locator Form (PLF) παραμένει σε ισχύ. Ο ελάχιστος χρόνος συμπλήρωσης του PLF, περιορίζεται στις 24, από 48 ώρες, πριν την άφιξη στην Ελλάδα.

Ενισχύεται ο αριθμός των ελέγχων για την τήρηση των υγειονομικών πρωτοκόλλων. Για το λόγο αυτό, δεκάδες κλιμάκια ελέγχου της Εθνικής Αρχής Διαφάνειας, της Γενικής Γραμματείας Εμπορίου και Προστασίας Καταναλωτή και της Ελληνικής Αστυνομίας θα πραγματοποιήσουν εκτεταμένους, πάνω από 300, ελέγχους σε όλη την Ελλάδα μέχρι την Κυριακή (12.07.2020).

Δείτε παρακάτω βίντεο από τα σύνορα στον Προμαχώνα:

Βίντεο με κλιμάκιο του ΕΟΔΥ που πραγματοποιεί ελέγχους για τον κορονοϊό:

πηγή: grtimes.gr

To άρθρο Προμαχώνας: Ατέλειωτες ουρές αυτοκινήτων και επί τόπου τεστ για κορονοϊό (pics, video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Προμαχώνας, Ατέλειωτες,promachonas, ateleiotes