Πρίγκιπας Φίλιππος: Η Μάλτα αποχαιρετά τον Δούκα του Εδιμβούργου με κανονιοβολισμούς και λουλούδια στη Villa Guardamangia

14:33 17/4/2021 - Πηγή: NewsIt

Με κανονιοβολισμούς η Μάλτα απέτισε φόρο τιμής στον πρίγκιπα Φίλιππο, λίγες ώρες πριν την κηδεία του στο Κάστρο του Ουίνδσορ. Η τελετή  θα πραγματοποιηθεί το απόγευμα του Σαββάτου (στις 15.00 τοπική ώρα, 17.00 ώρα Ελλάδος) στο παρεκκλήσι του Αγίου Γεωργίου. 

Ο θάνατος του 99χρονου πρίγκιπα Φιλίππου σε ηλικία 99 ετών αφήνει, αναμφίβολα, δυσαναπλήρωτο κενό στην βασίλισσα Ελισάβετ, που επί 73 χρόνια μοιράστηκε μαζί του τα προβλήματα της οικογένειάς τους αλλά και τα βάρη του Στέμματος.

Αξίζει να σημειωθεί

ότι το βασιλικό ζεύγος είχε ζήσει στη Μάλτα για δύο ολόκληρα χρόνια, από το 1949 έως το 1951, λόγω των υποχρεώσεων του πρίγκιπα Φίλιππου στο Βασιλικό Ναυτικό. Μάλιστα, αρκετοί ήταν αυτοί που σήμερα βρέθηκαν έξω από την Villa Guardamangia, στην οποία διέμεναν, και άφησαν λουλούδια και αποχαιρετιστήρια μηνύματα για τον Δούκα του Εδιμβούργου.  

Δείτε πώς αποχαιρέτησαν στην Μάλτα τον πρίγκιπα Φίλιππο:

Οι προσκεκλημένοι στην κηδεία του Πρίγκιπα Φιλίππου θα είναι μόνο 30, όλοι θα φορούν μάσκες και θα κρατούν τις αποστάσεις σύμφωνα με τα μέτρα για τον κορονοϊό, ενώ απαγορεύεται η είσοδος στο κοινό. Στην είσοδο του ναού το φέρετρο θα υποδεχθεί ο Αρχιεπίσκοπος του Καντέρμπουρι, Τζάστιν Ουέλμπι και ο Επίσκοπος του Ουίνδσορ, Ντέιβιντ Τζον Κόνερ.

Το «παρών», εκτός από την βασίλισσα Ελισάβετ, θα δώσουν ο Πρίγκιπας Κάρολος με την δούκισσα της Κορνουάλης, ο Πρίγκιπας Άντριου, οι δύο του κόρες, Πριγκίπισσες Βεατρίκη και Ευγενία με τους συζύγους τους, Εντοάρντο Μαπέλι Μότζι και Τζακ Μπρούκσμπανκ, αντίστοιχα. Η Πριγκίπισσα Άννα με τον σύζυγό της, Σερ Τίμοθι Λόρενς, τα δύο της παιδιά, Ζάρα Τιντάλ και Πίτερ Φίλιπς και ο Μάικ Τιντάλ, σύζυγος της Ζάρα. Επίσης, παρόντες θα είναι ο Πρίγκιπας Εδουάρδος με την σύζυγό του Σόφι, κόμισσα του Ουέσεξ, την 17χρονη κόρη τους, λαίδη Λουίζ και τον 11χρονο γιο τους, Τζέιμς, υποκόμη του Σέβερν.



To άρθρο Πρίγκιπας Φίλιππος: Η Μάλτα αποχαιρετά τον Δούκα του Εδιμβούργου με κανονιοβολισμούς και λουλούδια στη Villa Guardamangia δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα