Που βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών – Σοκάρουν απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι

16:09 5/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Νέες αποκαλύψεις φωτιά για το κύκλωμα εκβιασμών, στο οποίο φέρονται να συμμετείχαν και εν ενεργεία αστυνομικοί, έρχονται στο φως. Οι κωδικές ονομασίες για την πώληση ναρκωτικών και όπλων.

Η υπόθεση έχει πάρει ήδη το δρόμο της δικαιοσύνης, με το κατηγορητήριο να είναι βαρύτατο για τους μπράβους που έδερναν, τραμπούκιζαν, απειλούσαν τα θύματά τους. Οι αστυνομικοί που κατηγορούνται πως συμμετείχαν στο κύκλωμα, δεν έχουν απολυθεί ακόμα αλλά έχουν μετακινηθεί σε άλλες υπηρεσίες.

Αυτό αποκάλυψε το πρωί της Κυριακής (05.07.2020)

ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Λευτέρης Οικονόμου μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ. Όπως είπε, με το που έκαναν την εμφάνισή τους τα πρώτα δημοσιεύματα, ξεκίνησε προκαταρκτική εξέταση, ενώ παράλληλα οι εν ενεργεία αστυνομικοί που φέρονται να εμπλέκονται στην υπόθεση, μετακινήθηκαν σε υπηρεσίες τέτοιες που να μην μπορούν να έχουν ανάμιξη και επηρεασμό στην πορεία της έρευνας.

Click4more Κύκλωμα εκβιαστών: «Κόλαφος» το κατηγορητήριο για τους 11! Ξύλο, όπλα, μέχρι και… κυνομαχίες

Και αυτό ενώ έρχονται στο φως οι διάλογοι των μελών του κυκλώματος εκβιαστών του Πειραιά. Ενός κυκλώματος που είναι πίσω από ξυλοδαρμούς, εκβιασμούς, τραμπουκισμούς, εμπρησμούς, κυνομαχίες, τοκογλυφία.

Το κουβάρι, σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, άρχισε να ξετυλίγεται ύστερα από μια αποτυχημένη απόπειρα εκβιασμού ενός ιδιοκτήτη ταβέρνας στη Σαλαμίνα, πέρυσι τον Ιούνιο. Η συμμορία επιχείρησε να εκβιάσει τους ιδιοκτήτες ενώ έκαναν εγκαίνια, αλλά θαμώνας τους αφόπλισε και τραυμάτισε μάλιστα τους μπράβους. Ο 35χρονος που φέρεται να είναι ο αρχηγός του κυκλώματος (συνελήφθη την περασμένη Πέμπτη) είχε πυροβολήσει δυο φορές στον αέρα τότε στην προσπάθειά του να διαφύγει. Στις έρευνες που έγιναν στο σπίτι του, οι αστυνομικοί βρήκαν λίστα με 12 καταστήματα που φέρεται να εκβίαζε η συμμορία.

Εκτός από το συγκεκριμένο περιστατικό, ρόλο στην εξάρθρωση του κυκλώματος έπαιξε κι ένα δυσαρεστημένο μέλος του κυκλώματος, που… άλλαξε στρατόπεδο και αποκάλυψε στην αστυνομία με το Ν και με το Σ τα όσα έκαναν και συνέδεσε τις επιθέσεις με πρόσωπα.

Οι διάλογοι της ντροπής

Οι διάλογοι ανάμεσα στα μέλη της συμμορίας «παγώνουν» το αίμα. Σύμφωνα με τον ΣΚΑΙ, ο 35χρονος φερόμενος ως αρχηγός εμφανιζόταν σαν μισθωμένος «από μηχανής θεός».

«Του βαράω ένα μπουνίδι. Και βαράω, τον κλώτσησα τον άλλον στο κεφάλι. Άκου τώρα, άμα ρωτήσεις αυτόν που ήταν εκεί. Νεκροί», ακούγεται να λέει. Περιγράφει, επίσης, πως έβαλε φουσκωτούς να απειλήσουν περιφερειακά μέλη. «Έχω βάλει τρεις φουσκωτούς εκεί, λέω, πηγαίνετε μέσα, λέω, και τσιγκλήστε τον λίγο… Τον εκάνανε, τον εκάνανε κορώνα και χέσ… . Του λέω άκου του λέω φίλε. Εδώ, εδώ του λέω δεν είναι Λειβαδιά. Εδώ του λέω θα σε πετάξουν σε ένα πορτ-μπαγκάζ και δεν θα σε ξαναβρούνε».

Επίσης, ο αρχηγός ήταν… σκληρός όταν τα μέλη του κυκλώματος είχαν σχέσεις με τους… αντιπάλους. «Εσύ είσαι μεγάλη λινάτσα. Δεν είναι τίποτα του λέω να σε πλακώσω στις μπουνιές του λέω εδώ μέσα να σε κάνω άχρηστο, δεν ντρέπεσαι μωρή παλιοπ…… του λέω, να σε ξεμπλέκω και να σε αβαντάρω και να είσαι φίλος στο facebook με τους ρουφιάνους»

Υπαρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης περιγράφει σε συνομιλία του τον εκβιασμό καταστηματάρχη. «Του είχανε βάλει το πιστόλι στο κεφάλι και ποιον θα σκοτώσουμε σήμερα και θα μας δώσεις τα μαγαζιά και έκλαιγε. Θα σου πάρουμε χαρτζιλίκι και έκλαιγε. Τον σκότωσαν στο ξύλο».

Όταν οι ιδιοκτήτες ανησυχούσαν για τα πρόστιμα του αντικαπνιστικού νόμου ο 35χρονος αρχηγός τους καθησύχαζε ότι θα τα σβήσει αστυνομικός. Ο αστυνομικός που πλέον συνελήφθη λέει σε συνομιλία του: «Μην αγχώνεσαι αν έρθει θα του μιλήσω εγώ. Έχω ήδη μιλήσει με τον δικό μου το Διοικητή».

Τα μέλη του κυκλώματος είχαν κωδικές ονομασίες για όπλα όπως «Καστάνια», «Μηχανάκι», «Ποδήλατο», «Τρυπάνι». Οι αντίστοιχες ονομασίες για τα ναρκωτικά ήταν «Πέτρα», «Κουφέτο», «Σιντί», «Γλυκάκι», «Λουκούμια».

To άρθρο Που βρίσκονται σήμερα οι αστυνομικοί που εμπλέκονται στο κύκλωμα εκβιαστών – Σοκάρουν απομαγνητοφωνημένοι διάλογοι δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα