Πόλη της Ουκρανίας θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικό τάφο - Βίντεο ντοκούμεντο

08:31 26/5/2022 - Πηγή: NewsIt

Δεν έχει τέλος η τραγωδία που εξελίσσεται από το τέλος του Φεβρουαρίου στην Ουκρανία. Όπως έγινε γνωστό, η αστυνομία της πόλης Λισιτσάνσκ στην επαρχία Λουγκάνσκ αναγκάστηκε να θάψει δεκάδες νεκρούς σε ομαδικό τάφο.

Όπως έκανε γνωστό μέσω Telegram ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, στην ανατολική Ουκρανία ο Σερχίι Χαϊντάι η αστυνομία έθαψε τουλάχιστον 150 ανθρώπους σε ομαδικό τάφο στην πόλη Λισιτσάνσκ της ανατολικής Ουκρανίας, γνωστοποίησε ο περιφερειάρχης της Λουγκάνσκ, ο Σερχίι Χαϊντάι, μέσω Telegram.

Εξήγησε

ότι θα γίνει κανονική ταφή των ανθρώπων αυτών μετά τον πόλεμο και πρόσθεσε πως η κατάσταση έκτακτης ανάγκης αναγκάζει την αστυνομία να αναλαμβάνει διάφορους ρόλους που δεν είναι δική της ευθύνη, συμπεριλαμβανομένου αυτού των νεκροθαφτών.

Στον ομαδικό τάφο βρίσκονται θύματα των βομβαρδισμών του ρωσικού πυροβολικού και άνθρωποι που πέθαναν από φυσικά αίτια, σύμφωνα με τον Χαϊντάι.

Βίντεο εικονίζει πτώματα σε λευκούς σάκους με ετικέτες που αναγράφουν τα ονόματά τους καθώς ενταφιάζονται.

150 people were buried in a mass grave in Lysychansk

In the Luhansk region, the police have replaced the funeral homes, – says the head of the OBA Serhiy Haidai. pic.twitter.com/PVVyfTxld0

— Oriannalyla (@Lyla_lilas) May 25, 2022

 

Σύμφωνα με τον Χαϊντάι, τα ρωσικά στρατεύματα έχουν καταλάβει το 95% της ομπλάστ (περιφέρειας) Λουγκάνσκ, η κατάσταση είναι «πάρα πολύ άσχημη».

Οι πόλεις Σεβεροντονιέτσκ και Λισιτσάνσκ, που είχαν περίπου 100.000 κατοίκους η καθεμία πριν από τον πόλεμο, παραμένουν στα χέρια των ουκρανικών δυνάμεων αλλά βομβαρδίζονται εδώ και μέρες.

Απομένουν περίπου 40.000 πολίτες στην περιοχή, ελάχιστοι από τους οποίους θέλουν να φύγουν παρά τον κίνδυνο, πάντα σύμφωνα με τον περιφερειάρχη.

To άρθρο Πόλη της Ουκρανίας θάβει τους νεκρούς της σε ομαδικό τάφο - Βίντεο ντοκούμεντο δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πόλεμος, Ουκρανία, Ομαδικός, Λισιτσάνσκ,polemos, oukrania, omadikos, lisitsansk