ΠΟΕΔΗΝ: Αιχμές για τη διασωλήνωση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά στον Ευαγγελισμό

11:34 3/12/2021 - Πηγή: NewsIt

Ο μητροπολίτης Κοσμάς συνεχίζει να δίνει μάχη για τη ζωή του, διασωληνωμένος στην εντατική του Ευαγγελισμού. Ο ίδιος ήταν ανεμβολίαστος και αρνητής του κορονοϊού. Οι εξελίξεις προκάλεσαν την έντονη αντίδραση της ΠΟΕΔΗΝ…

Αντιδράσεις και πολλές συζητήσεις προκαλεί η διασωλήνωση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά, αμέσως μόλις χρειάστηκε θέση σε ΜΕΘ. Όπως αναφέρει σε καταγγελία της η ΠΟΕΔΗΝ, δεν τηρήθηκε η σειρά προτεραιότητας, μέσα στην οποία υπάρχουν

εμβολιασμένοι και πολύ μικρότερης ηλικίας ασθενείς.

Στην καταγγελία της, η ΠΟΕΔΗΝ φέρνει ως παράδειγμα τον Γολγοθά 50χρονου εμβολιασμένου ασθενή, που νοσηλεύεται εκτός ΜΕΘ για πέντε ημέρες και περιμένει ακόμα για ένα κρεβάτι σε λίστα αναμονής. Πιο αναλυτικά στην ανακοίνωση του προέδρου της ΠΟΕΔΗΝ, Μιχάλη Γιαννάκου: «Πάνω από 120 διασωληνωμένοι ασθενείς με κορονοϊο βρίσκονται εκτός ΜΕΘ σήμερα με στοιχεία του ίδιου του υπουργείου Υγείας. Δεν νοσηλεύονται σε ΜΑΦ όπως ισχυρίζονται. Οι περισσότεροι εξ αυτών σε βρίσκονται απλούς θαλάμους κλινικών κορονοϊού μαζί με άλλους ασθενείς.

Οι ηλικιωμένοι διασωληνωμένοι ασθενείς δεν μεταφέρονται ποτέ. Κοιτάξτε όμως τη συνέβη στο Αγρίνιο. Υπάρχει ένας 50χρονος ασθενής με κορονοϊο εμβολιασμένος που είναι επί πέντε ημέρες διασωληνωμένος σε απλό θάλαμο του νοσοκομείου Αγρινίου και μάλιστα με σοβαρά υποκείμενα νοσήματα.

Δεν βρίσκεται ΜΕΘ. Όχι μόνο για αυτόν τον ασθενή και για δεκάδες άλλους ειδικά ηλικιωμένους. Έχουμε πει ότι μπορεί να υπάρχουν λίγα διαθέσιμα κρεβάτια, δεν διατίθενται όμως για όλους και με σειρά προτεραιότητας. Φυσικά γιατί δεν φθάνουν.

Ο Μητροπολίτης κοντά στα 80 του έτη, που του ευχόμαστε περαστικά ολόψυχα, ανεμβολίαστος και πολέμιος του εμβολίου και του κορονοϊου, μπήκε στο νοσοκομείο με εισαγωγή την Τετάρτη το μεσημέρι και το ίδιο βράδυ βρήκε ΜΕΘ και μάλιστα από τις πιο οργανωμένες. Πού τέτοια τύχη οι άλλοι διασωληνωμένοι ασθενείς που βρίσκονται εκτός ΜΕΘ;

Παράδειγμα στο ΑΧΕΠΑ, χθες Πέμπτη υπήρχαν 13 διασωληνωμένοι στις κλινικές και σήμερα 6. Κανείς δεν μπήκε σε ΜΕΘ και κανείς δεν έγινε καλά. Τι έγιναν; Αυτή είναι η κατάσταση σε πολλά νοσοκομεία.»

To άρθρο ΠΟΕΔΗΝ: Αιχμές για τη διασωλήνωση του μητροπολίτη Αιτωλίας και Ακαρνανίας Κοσμά στον Ευαγγελισμό δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
ΠΟΕΔΗΝ, Αιχμές, Αιτωλίας, Ακαρνανίας Κοσμά, Ευαγγελισμό,poedin, aichmes, aitolias, akarnanias kosma, evangelismo