Πίτσος: Το «ναι» των Γερμανών και το σχέδιο της Pyramis για αναβίωση της παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών

07:27 9/5/2021 - Πηγή: NewsIt

«Το μεγάλο βήμα για την επαναλειτουργία των εγκαταστάσεων Πίτσος έγινε».  Είναι η φράση του Υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνι Γεωργιάδη προς τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, η οποία επιβεβαιώνει ότι οι διαπραγματεύσεις του Νικόλαου Μπακατσέλου, προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της Pyramis, με τους Γερμανούς της ΒSH για την αξιοποίηση των εγκαταστάσεων της Πίτσος, ολοκληρώθηκαν.

Κατόπιν συμφωνίας των

δύο πλευρών, μέρος του εξοπλισμού του πρώην εργοστασίου θα περάσει στην εταιρεία Pyramis του κ. Μπακατσέλου, με προοπτική να ξεκινήσει σε σύντομο χρονικό διάστημα την παραγωγή ηλεκτρικών συσκευών. 

Συγκεκριμένα, ο κ. Μπακατσέλος, με επιστολή του προς τον Υπουργό Ανάπτυξης, αναφέρει ότι η πρόταση που είχε υποβάλει προς τη γερμανική εταιρεία για να επαναλειτουργήσει τις εγκαταστάσεις της Πίτσος, έγινε μερικώς δεκτή. Στη συνέχεια διευκρινίζει, ότι, – μετά από τις διαπραγματεύσεις οι οποίες ολοκληρώθηκαν – η Pyramis θα εξαγοράσει μέρος του παραγωγικού εξοπλισμού του εργοστασίου της Πίτσος και το προσεχές διάστημα θα υλοποιήσει επένδυση για την κατασκευή δύο γραμμών παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών.

Στα σημαντικά πλεονεκτήματα, που θα προκύψουν, ο κ. Γεωργιάδης, στην ανάρτηση που έκανε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, τόνισε ότι περιλαμβάνονται τόσο, η ενίσχυση της παραγωγικής δραστηριότητας, όσο και η δημιουργία εκ νέου, των θέσεων εργασίας που χάθηκαν.

Υπενθυμίζεται, ότι η BSH είχε ανακοινώσει την απόφασή της για διακοπή της λειτουργίας του εργοστασίου Πίτσος προς τα τέλη του 2020.  Η πρόταση του κ. Μπακατσέλου αρχικά είχε επικεντρωθεί στην ενοικίαση του εργοστασίου και στη συνέχεια στην αγορά του, ενώ το σχέδιο αξιοποίησης προέβλεπε την αξιοποίηση μέρους από το εργατικό δυναμικό που δούλευε στο εργοστάσιο, με προοπτική ο αριθμός των εργαζομένων να αυξηθεί μετά από τον πρώτο χρόνο λειτουργίας.

Η εταιρεία Πυραμίς Μεταλλουργία, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, δραστηριοποιείται από το 1959 στην παραγωγή και εμπορία ολοκληρωμένων λύσεων για την κουζίνα και το μπάνιο.  Αποτελεί δε, μία από τις μεγαλύτερες εταιρείες παραγωγής ανοξείδωτων νεροχυτών παγκοσμίως, με δυναμικότητα άνω των 1.500.000 τεμαχίων ετησίως κι έντονη εξαγωγική δραστηριότητα που καλύπτει το 97% της συνολικής παραγωγής της. Επιπλέον, διαθέτει εργοστάσιο παραγωγής γρανιτένιων νεροχυτών στο Κιλκίς. Τα προϊόντα της εξάγονται σε πάνω από 65 χώρες παγκοσμίως και στις 5 ηπείρους, ενώ επίσης διαθέτει δίκτυο με 8 θυγατρικές εταιρείες σε Ρουμανία, Πολωνία, Αγγλία, Γερμανία, Βουλγαρία, Τσεχία, Ιταλία και Ρωσία.

 

To άρθρο Πίτσος:  Το «ναι» των Γερμανών και το σχέδιο της Pyramis για αναβίωση της παραγωγής ηλεκτρικών συσκευών δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα