Πέτσας: Δεν είναι στο τραπέζι η χρήση μάσκας παντού (video)

10:48 11/9/2020 - Πηγή: NewsIt

Η έκρηξη των κρουσμάτων, που για πρώτη φορά χθες (10.09.2020) ξεπέρασαν -κατά πολύ- τα 300, εκτόξευσε την ανησυχία και έφερε ακόμη και σενάρια για χρήση μάσκας παντού, δηλαδή ακόμη και στους εξωτερικούς χώρους. Μόνο που ο Στέλιος Πέτσας έσπευσε να το διαψεύσει.

«Το σενάριο για καθολική χρήση μάσκας δεν είναι στο τραπέζι», είπε το πρωί της Παρασκευής (11.09.2020) ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Στέλιος Πέτσας, μιλώντας στην εκπομπή Καλημέρα Ελλάδα

του ΑΝΤ1. Χαρακτήρισε την πανδημία «δυναμικό φαινόμενο» αλλά τόνισε πως τα κρούσματα παρουσιάζουν σταθεροποίηση.

Click4more Άλλος ένας νεκρός από κορονοϊό στην Ελλάδα – 301 στο σύνολο

Τα κρούσματα, είπε ο Στέλιος Πέτσας, σταθεροποιήθηκαν σε επίπεδο χαμηλότερο από αυτό που προέβλεπαν οι επιστήμονες για αυτή την περίοδο. Και αυτό το χαρακτήρισε θετικό. Αναφερόμενος στο γεγονός πως χθες τα κρούσματα ήταν αυξημένα (372) έριξε την… ευθύνη στη συρροή κρουσμάτων, εξαιτίας του εργοστασίου ανακύκλωσης στην Αττική και στην κονσερβοποιία στα Γιαννιτσά.

Κατά τον Στέλιο Πέτσα «είμαστε σε περιβάλλον αρκετά καλύτερο απ’ αυτό που προέβλεπαν οι ειδικοί».

Έκρινε δε ότι δυο είναι οι δυσκολίες που υπάρχουν: η έναρξη της σχολικής χρονιάς και ο εφησυχασμός.

«Σημασία έχει τώρα να προσέξουμε την επανέναρξη της σχολικής χρονιάς», τόνισε και ερωτηθείς για τον αριθμό των μαθητών στο σχολείο είπε πως, «όπου υπάρχει δυνατότητα να τηρηθούν αποστάσεις, τηρούνται. Υπάρχουν σχολεία που μπορούν και άλλα που δεν μπορούν να τηρηθούν οι αποστάσεις. Το καλό είναι ότι κάθε μέρα είναι συγκεκριμένη ομάδα που έρχονται σε επαφή».

Click4more Κορονοϊός: “Έκρηξη” κρουσμάτων σε εργοστάσια – Γιατί ευνοείται η υπερμετάδοση στους χώρους αυτούς

Τέλος, σχετικά με την παροχή μασκών στους μαθητές είπε πως η διανομή τους θα γίνει μέχρι τη Δευτέρα, ενώ όσο αφορά στο προσωπικό καθαρισμού των σχολείων, σημείωσε ότι «πέρυσι ήταν πάνω από 3.000 και φέτος είναι πάνω από 9.000 άτομα προσωπικό καθαριότητας».

Δείτε τι είπε ο Στέλιος Πέτσας για τον κορονοϊό από το 3:45 του video 

To άρθρο Πέτσας: Δεν είναι στο τραπέζι η χρήση μάσκας παντού (video) δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα