Πέθανε ξαφνικά ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club»

10:18 27/12/2021 - Πηγή: NewsIt

«Έφυγε» από τη ζωή ο γνωστός Χολιγουντιανός σκηνοθέτης Ζαν-Μαρκ Βαλέ. Διεθνή ΜΜΕ αναφέρουν ότι ο 58χρονος πέθανε έξω από το Κεμπέκ του Καναδά, ενώ τα αίτια του θανάτου του παραμένουν μέχρι στιγμής άγνωστα.

Οι συνεργάτες του Ζαν-Μαρκ Βαλέ – σκηνοθέτη της ταινίας «Dallas Buyers Club» και τηλεοπτικών σειρών όπως το «Big Little Lies» – δηλώνουν σοκαρισμένοι από τον αιφνίδιο θάνατό του. Ο συνεργάτης του και παραγωγός Nathan Ross δήλωσε πως ο 58χρονος σκηνοθέτης «υποστήριξε

τη δημιουργικότητα, την αυθεντικότητα και την τόλμη του να δοκιμάζει διαφορετικά πράγματα».

«Ήταν ένας αληθινός καλλιτέχνης και ένας γενναιόδωρος, στοργικός τύπος. Όλοι όσοι δούλεψαν μαζί του δεν μπορούσαν παρά να δουν το ταλέντο και το όραμα που διέθετε. Ήταν φίλος, δημιουργικός συνεργάτης και ήταν ένας μεγάλος αδερφός για μένα. Ο μαέστρο θα λείψει πολύ, αλλά με παρηγορεί το γεγονός ότι το όμορφο στυλ του και η εντυπωσιακή δουλειά που μοιράστηκε με τον κόσμο θα συνεχίσουν να ζουν», αναφέρει ο Nathan Ross.

Breaking News: Jean-Marc Vallée, the Oscar-nominated director known for the critically acclaimed “Dallas Buyers Club” and TV’s “Big Little Lies,” is dead at 58. https://t.co/wLMo9wuVIr

— The New York Times (@nytimes) December 27, 2021

Ποιος ήταν ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ γεννήθηκε στις 9 Μαρτίου του 1963 και σπούδασε κινηματογράφο στο Πανεπιστήμιο του Κεμπέκ. Στα πρώτα του βήματα ασχολήθηκε με μουσικά βίντεο και ταινίες μικρού μήκους, ενώ η πρώτη του ταινία μεγάλου μήκους ήταν το «Black List». 

Το 2005 γυρίστηκε η πρώτη του μεγάλη ταινία, το «C.R.A.Z.Y.», η οποία εν μέρει βασιζόταν στην δικιά του ζωή. Σκηνοθέτησε επίσης το «The Young Victoria», το οποίο απέσπασε τρεις υποψηφιότητες για Οσκαρ. Αλλες ταινίες του ήταν και τα «Cafe de Flore», «Los Locos», ένα γουέστερν σε σενάριο και με πρωταγωνιστή τον Μάριο Βαν Πιμπλς, «Loser Love» και «Demolition», με πρωταγωνιστή τον Τζέικ Τζίλενχαλ.

Ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ κέρδισε μια υποψηφιότητα για Οσκαρ καλύτερου μοντάζ για την ταινία του 2013 «Dallas Buyers Club», στην οποία κέρδισαν Οσκαρ ανδρικής ερμηνείας οι Τζάρεντ Λέτο και Μάθιου ΜακΚόναχεϊ. Η ταινία βασίστηκε στην αληθινή ιστορία του Ρον Γούντροφ, ενός ασθενούς με AIDS που μετέφερε λαθραία φαρμακευτικά φάρμακα στο Τέξας και τα διένειμε σε άλλους ασθενείς με AIDS μέσω του «Dallas Buyers Club».

Το 2014 ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ σκηνοθέτησε το «Wild», με πρωταγωνίστρια τη Ρις Γουίδερσπουν και βασίστηκε στα best seller απομνημονεύματα μιας πρώην εθισμένη στην ηρωίνη που πεζοπορεί στην Ακτή του Ειρηνικού για να ανακαλύψει ξανά τον εαυτό της.

Η συνεργασία του με τον Γουίδερσπουν συνεχίστηκε στη σειρά του HBO «Big Little Lies», για την οποία κέρδισε το βραβείο Emmy για τη σκηνοθεσία μίνι σειράς. Βασισμένη στο best seller μυθιστόρημα της Λιάν Μοριάρτι, στη μίνι σειρά πρωταγωνίστησαν επίσης η Λόρα Ντερν, Νικόλ Κίντμαν και Σεϊλίν Γούντλεϊ η οποία έριχνε μια ματιά στις ζωές πλούσιων παραθαλάσσιων οικογενειών που πρέπει να αντιμετωπίσουν έναν ξαφνικό θάνατο ανάμεσά τους.

Η επόμενη σειρά του Ζαν-Μαρκ Βαλέ για το HBO ήταν η μίνι σειρά «Sharp Objects» βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο της Τζίλιαν Φλιν. Ο Βαλέ επρόκειτο επίσης να σκηνοθετήσει μια άλλη σειρά για το HBO, το «Gorilla and the Bird», βασισμένο σε απομνημονεύματα του Ζακ ΜακΝτέρμοντ, έναν συνήγορο του πολίτη που υφίσταται μια ξαφνική ψυχωτική κατάρρευση.

 

To άρθρο Πέθανε ξαφνικά ο Ζαν-Μαρκ Βαλέ, σκηνοθέτης του «Dallas Buyers Club» δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα
Πέθανε, Ζαν-Μαρκ Βαλέ, Dallas Buyers Club,pethane, zan-mark vale, Dallas Buyers Club