Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός – Τα γκαλά με Μαρινέλλα και Βίσση και η πτώση

15:43 25/7/2020 - Πηγή: NewsIt

Αθόρυβα έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 88 ετών ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός. Άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός και η κηδεία του έγινε την Παρασκευή (24.07.2020) στο Α’ Νεκροταφείο.

Με καταγωγή από τις Οινούσσες, ο γνωστός εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός έζησε το μεγαλύτερο μέρος της ζωής του στο Λονδίνο.

Ο Παναγιώτης Λαιμός ήταν προσωπικός φίλος του πρίγκιπα Καρόλου και της πριγκίπισσας Νταϊάνα. Την αδικοχαμένη πριγκίπισσα, ο ίδιος και η σύζυγός του Χρυσάνθη την είχαν φιλοξενήσει και στην

Ελλάδα.

Η Χρυσάνθη και ο Παναγιώτης Λαιμός ήταν από τους ελάχιστους Έλληνες που ήταν καλεσμένοι στο γάλο του πρίγκιπα Γουίλιαμ και της Κέιτ Μίντλετον τον Απρίλιο του 2011.

Ήταν επίσης φίλος με τον πρίγκιπα Μιχαήλ του Κεντ κι άλλων «γαλαζοαίματων».

Λέγεται ότι στην πολυτελέστατη βίλα του ζεύγους Λαιμού στην αριστοκρατική περιοχή του Λονδίνου Knightsbridge δεν δίνονταν μόνο επίσημα δείπνα, δεξιώσεις και γκαλά, αλλά οι πόρτες ήταν πάντα ανοιχτές για Έλληνες που χρειάζονταν βοήθεια.

Αξέχαστα έχουν μείνει τα φιλανθρωπικά γκαλά που διοργάνωνε η Χρυσάνθη Λαιμού όχι μόνο για τη στήριξη του συλλόγου Life Action Trust (σ.σ. προσέφερε υποτροφίες σε Έλληνες καλλιτέχνες) αλλά και για σκοπούς του ιδρύματος του πρίγκιπα Καρόλου. Σε κάποια από αυτά ήταν καλεσμένες η Μαρινέλλα και η Άννα Βίσση.

Σε ένα από τα γκαλά αυτά, το 2008 με καλεσμένη την Άννα Βίσση στο Royal Opera House στο Κόβεντ Γκάρντεν, ο Παναγιώτης Λαιμός είχε κλέψει την παράσταση όταν σηκώθηκε και χόρεψε ζεϊμπέκικο.

Τα τελευταία χρόνια, όμως, ο Παναγιώτης Λαιμός αντιμετώπιζε σοβαρά οικονομικά προβλήματα, με αποτέλεσμα να δεσμευτούν τα δυο πολυτελέστατα γιοτ του. Ο γνωστός εφοπλιστής είχε καταδικαστεί ερήμην για το ναυάγιο του πλοίου Albion 2 λόγω της κακής κατάστασης του πλοίου και των ελλιπών επισκευών.

Πληροφορίες: Εφημερίδα Espresso

To άρθρο Πέθανε ο εφοπλιστής Παναγιώτης Λαιμός – Τα γκαλά με Μαρινέλλα και Βίσση και η πτώση δημοσιεύτηκε στο NewsIT .

Keywords
Τυχαία Θέματα